BLOG

Have a seat

Shanghai är fullt med dem, de där små ögonblicken. Som dessa kanllgula stolar i plast, som bara satt där mot en grå betongvägg. Det kommer jag sakna med Shanghai.

 

Alltså hjälp. På måndag går vårt flyttlass mot Singapore så dessa dagar är helt crazy. Jag förstår inte riktigt hur vi ska få ihop det men det gör vi ju till slut. Idag har jag precis vinkat av våra besökare och nu ska jag rensa bland all mat i köket, börja packa Almas grejer, åka till jobbet och lämna in datorn och sedan träffa bästisarna Hanna, C och deras lilla Lily. Det är skönt att vi bor i en stad där man kan få allt leverat till dörren, annars vet jag inte hur vi skulle få ihop det. I skrivande stund sitter jag och väntar på dagen lunch och klickar samtidigt hem blöjor och tillbehör till lördagens avskedsfest.

Och ja, blöjor. Inte helt lätt i Shanghai där de importerade sorterna kostar 300kr paketet (för ca 30 blöjor) och de kinesiska ofta inte håller måttet (de är ofta parfymerade eller så läcker de). Vi har skaffat oss ett konto på online-butiken Number One Store och köper dem direkt från leverantören istället. Huggies funkar bäst tycket vi och betalar ca 80kr för 80st. Det blev dagens Shanghai-tips.

 

Kram Sara

Comments

 1. Nina 29 May, 2013 Reply

  Åh förstår att det känns "hjälp hur ska vi hinna" men det gör ni ;-) Kramar.

 2. Lot 30 May, 2013 Reply

  Hur gör du för att handla på number one store online - allt är ju på kinesiska?

  • lifeinshanghai 30 May, 2013 Reply

   Jag fick hjälp att sätta upp ett konto, sedan använder jag Google translate :-)

 3. Amanda 30 May, 2013 Reply

  Wow, 300 kr för 30 stycken?! Och så klagas det här hemma när de kostar 120 kr för 50 stycken, hihi!:-)

 4. Ulrika 2 June, 2013 Reply

  Åh tack för det tipset! Sitter i England och väntar på visa till våran flytt till Shanghai och undrar över sånt vanliga saker till våran lilla 4 månaders Maya, som blöjor tex. Lycka till med flytten, vårat lass har redan åkt och har kommit fram innan oss pga visa strul. Long story. Fick tips på din blogg ifrån din man, fick kontakt med honom via Facebook och en gammal kollega till mig, Johanna Karlsson. Hade hoppats att få träffa er men tyvärr så hinner ni flytta innan vi kommer över till Shanghai. Ulrika

  • lifeinshanghai 3 June, 2013 Reply

   Hej Ulrika! Så kul att ni är på väg hit :-) ni kommer garanterat få en toppen-upplevelse! Och bara hör av dig om du behöver mer bebis-tips. Jag har ju 4 mån erfarenhet ;-) synd att vi går om varandra, när vi har barn i samma ålder. Kram