BLOG

Hejdå Shanghai

Alma och jag tillsammans med min absoluta favoritkollega Vicky. Det är några kineser som tagit sig hela vägen in i mitt hjärta och Vicky är en av dem. Jag har jobbat med henne 4 år, 1,5 år av dem var jag hennes chef. Antagligen kommer jag aldrig träffa henne igen, en sådan märklig känsla…

 

 

Alma fick några extra pussar när vi var på jobbet. Kineserna äääälskar barn och hon var konstant omsvärmad av säkert 10 pers som alla vill klappa, jollra och hålla. Hon kämpade på, Alma men helt bekväm var hon inte.

 

Sådär ja. Då har jag lämnat in jobbdatorn och passerkortet in till IKEAs kontor här i Shanghai. En sådan märklig känsla, tror inte riktigt att jag förstått att jag aldrig ska tillbaka till mitt IKEA skrivbord på 7e våningen. Min chef började gråta när vi sa hejdå, något jag inte alls var beredd på. Denna flytt har inte landat hos mig än.

Det är skillnad att flytta från en stad som inte är hemma, för vi kommer ju (med högsta sannolikhet) aldrig att bo här igen. När vi lämnade Sverige visste vi att vi kommer att komma tillbaka. Nu vet vi att vi antagligen inte kommer att göra det. Så det är inget “på återseende” vi säger till Shanghai, utan ett “hej då”. Och hur säger man “hej då” till 4 av de bästa åren i sitt liv?! Till staden som gett min karriär en raket-fart, till staden som jag planerat mitt bröllop i, till staden där Alma föddes… Ni hör ju, det är lite för stort för att ta in. Jag får bara låta det hända och ta känslorna som de kommer. Så just nu är jag tacksam för att jag inte känner så mycket så att jag kan fokusera på allt det praktiska. Men shit alltså, vi har bara 1 vecka kvar i Shanghai.

 

KRAM Sara

Comments

 1. annelie 31 May, 2013 Reply

  Det är märkligt bara att läsa det men allting kommer gå jättebra. En dörr stängs och nya öppnas, härliga äventyr väntar och ni kommer få det jättebra :) Många kramar!!

 2. Amanda 31 May, 2013 Reply

  En udda känsla, det är ju säkert! Nya dörrar öppnas medan gamla stängs, massa kramar!

 3. Anna 31 May, 2013 Reply

  Det är svårt med avsked och jag förstår känslan även om jag bara bodde utomlands ett år - och mycket närmre Sverige... Se fram emot den svenska sommaren så får du ta saknade sen (enklare sagt än gjort). Kram

  • lifeinshanghai 3 June, 2013 Reply

   Ja, jag hoppas lite på att jag ska glömma bort att sakna :-). Kram

   • Amberly 25 December, 2016 Reply

    Do you have more great areiclts like this one?

   • Lenna 26 December, 2016 Reply

    This does look prmiosing. I'll keep coming back for more. http://gbhnlnxwdb.com [url=http://potxlsdwvw.com]potxlsdwvw[/url] [link=http://otzocca.com]otzocca[/link]

 4. Malin wh 1 June, 2013 Reply

  Man känner känsla i dina ord.... Kan tänka mig att det känns konstigt allt nu men nya äventyr väntar och ni kommer få nya härlig minnen! Kramar

 5. Nellie 2 June, 2013 Reply

  Jag börjar ju lipa bara av att läsa det du skriver... Samtidigt, tänk vilket äventyr som väntar i Singapore! :) Kram

  • Pait 25 December, 2016 Reply

   This is a neat sumarmy. Thanks for sharing!