BLOG

Hett tips!

Till alla ammande mammor däreute som ofta ammar in public kan jag verkligen rekommendera denna amnings-sjal. Den är som ett förklä med en stålskena högst upp så att man lätt kan dölja allt men fortfarande få ögonkontakt med sin lilla.

 

Märket är bebe au lait och sjalen finns i massa fina tyger. Helt klart värt att investera i istället för att använda en vanlig sjal.

 

I Shanghai hittar man dessa i barnnutiken Lollipop. Där är de dock ganska dyra, 450 kr så jag köpte min online på taobao för halva priset istället. För er i Sverige vet jag tyvärr inte var man kan få tag på dessa men det går säkert :-). Som sagt, hett tips.

 

Ojoj, det blev visst tyst här några dagar. Det är lite tufft och skrikigt i lägenheten på Yongkang lu dessa dagar med en bebis som är inne i en så kallad tillväxtvas och helt plötsligt kräver massa mer mat. Min kropp hänger inte riktigt med vilket innebär en gnällig bebis och timmar med amning. Pjuh säger vi! Men det går framåt och jag hoppas att vi bara har några få dagar kvar innan jag är up to speed igen.

Annars så är det fullt hus hemma hos oss. Våra vänner Chris och Petra har kommit tillbaka till Shanghai med en liten tillökning 🙂 och behövde en säng några dagar. Och vi har ju en extra i vårt gästrum. Deras lilla Olivia är exakt en vecka äldre än Alma så det är lite extra kul att ha dem här med två små tjejer. Det är bebisar överallt :-). Nu tänkte vi ta med oss alla skötväskor, nappar och ungar och ta en brunch på stan.

 

Kram på er!
Sara

Comments

 1. Härligt, har funderat lite på om det finns någon sådan sjal. Och det fanns det ju..Är en älskare av sjalar/scarfs så ska undersöka om man kan hitta en sådan här i Sverige. :)

 2. Anna Vikström 2 March, 2013 Reply

  Riktigt bra grej den sjalen! Önskar att jag hade en sån när jag ammade! ;-) Ett tips på hur man kan underlätta o öka mjölkmängd är att dricka lättöl (upptäckte dock att det funkar bara med svensk öl) eller dricka ett par liter te med mjölk o lite socker per dag (vet inte varför man ska ha socker i men det funkar så då ska man inte ifrågasätta ;-) ). Kram

 3. Nina 2 March, 2013 Reply

  Men åh, så skönt att man inte är ensam, det är samma här för tillfället.. Ibland vet man inte vart man ska ta vägen. Synd om dem små som gråter och har ont (?) Men det är övergående som de på bvc sa, är ju en tröst. Kram på dej.

 4. Anna 3 March, 2013 Reply

  Vilken bra sjal! Har jag aldrig sett:) Hoppas fasen är över snart, så amningen blir på mer "normal" nivå.

 5. Sandra 3 March, 2013 Reply

  Ja, dessa faser kan vara tuffa. Hoppas ni snart har en glad och tillfreds Alma igen!

 6. Pingback: Hänger i Malmö | lifeinshanghai

  […] tillsammans med vännen Anna och faktiskt även Alma. Hon chillar under amningssjalen. I love min amningssjal, den tillåter mig att amma överallt utan att behöva visa […]

  Reply