BLOG

Il Nascondiglio

Häromdagen var vi på en sådan där hemlig restauarang som man bara hör talas om via vänner. Det är en italiensk man, Fabrizio som öppnar upp sitt hem några dagar i veckan och tar emot några få middagsgäster. Han lagar en 5 rätters italiensk middag  som man intar i hans vardagsrum.

 

Man äter alltså hemma hos Fabrizio som själv står och lagar maten i ena delen av rummet. För att äta här måste man boka i förväg också kommer Fabrizio och hämtar en vid en korsning och visar vägen hem till sig. Hans “restaurang” heter Il Nascondiglio.

 

Vi var 10 glada vänner som var där i veckan. Mest gillar jag stämningen, supermysigt att sitta där runt Fabrizios matbord och snacka skit. 

 

Maten är italiensk mat från trakterna kring Vendig. Vilket även märks i inredningen :-). Alla bilder har jag fått låna av Jens som bott i Shanghai i 6 år och därmed kan en hel del om staden. Kolla in Jens blogg om Shanghai här

 

Det sägs att man bör kolhyderat-ladda innan en förlossning. Jag gör mitt bästa och M och jag springer runt på Shanghais alla restauranger för att suga ut det sista ur livet utan kids känns det som :-). Det kommer ju bli lite svårare att gå ut och äta i framtiden, det har vi ju insett. I tisdags blev det italienskt på ett för oss nytt ställe, Il Nascondiglio. Ett place jag varmt rekommenderar för den som är på jakt efter ett hemtrevligt och mysigt restaurangbesök.

Nä vänner, nu har vi ju en fredag att sätta tänderna i :-). Önskar dig en fin sådan!

 

Kram Sara

 

Comments

 1. Madde-Bäbis i februari 25 January, 2013 Reply

  Mysigt med restaurang besök :) Vi ska oxå gå ut och äta lite snart för att sen lär det inte bli så mycket av det på ett tag. Hoppas din fredag blir bra :) Kram

  • lifeinshanghai 26 January, 2013 Reply

   Nä man får lixom passa på så här de sista veckorna :-)

 2. Nina 25 January, 2013 Reply

  Gud så gott med italienskt och bra att du kolhydratladdar som jag :) Planerar att i helgen besöka vår favoritrestaurang för en brakmiddag! Lär väl dröja innan det är dags för lyxlir igen ;) Önskar dig en skön helg! Kram.

  • lifeinshanghai 26 January, 2013 Reply

   Ja, nu gäller det att gå all in :-). Blir nog ett restaurangbesök ikväll oxå för vår del :-)

 3. Malin 25 January, 2013 Reply

  Nämen wow så coolt det lät! Speciellt och mysigt!! Det hade jag gärna testat!! Kram

 4. Monica-Gravid med nr 1 25 January, 2013 Reply

  Häftigt det lät. Och mysigt :) Imorgon blir det restaurangbesök för min del. Thaimat ska det mumsas! Sååå gott ska det bli. Hoppas du får en härlig fredag! ♡

 5. Nellie 25 January, 2013 Reply

  Vilken cool och mysig restaurang! Italiensk 5-rättersmeny låter inte alls fel, även om jag föredrar mat från syditalien (om man ska vara kräsen). Kram

 6. Malin H-w 25 January, 2013 Reply

  Ååå, inte alls avis... så mysigt det verkade vara. Var var det för mat ni fick? Trevlig helg! Kram

  • lifeinshanghai 26 January, 2013 Reply

   Ja, det hade verkligen varit ett ställe för er! Kommer ni hit så lovar jag att ta med till detta place! Vi åt först lax och sedan pumpa-soppa med rökt riccotta till förrätt. Inc-pasta med räkor och sedan biff med pollenta till huvudrätt. Och choklad-paj till efterrätt. Mums!

 7. Johanna | Tillvaron.se 29 January, 2013 Reply

  Gud så mysigt. Hur hittar man rätt på bokningsmöjligheterna till ett sådant ställe då? Har en kompis någon timme utanför Shanghai och ska dit och hälsa på i april så... :)