BLOG

Johor Premium Outlets

DSC_0429

Whop whop! Jag shoppade loss på en outlet i Malaysia i tisdags. Men dessa godingar till ben, de fick stanna hemma. Man tar inte med en ett-åring på en hel dags shopping. I alla fall inte om ett-åringen heter Alma och inte tycker om att vaken åka bil eller vagn.

 

Pappa, jag och en god vän drog till Malaysia i tisdags. För att gå på outlet. Det var ett wild-card, för ingen av oss har varit där innan. Men ujujujuj vad vi fyndade! Vi spenderade 4 timmar på Johor Premium Outlets, hann bränna ett antal kronor men hann bara med 2 butiker… Jag hade lätt kunna avverka 4 timmar till där. Det var helt löljligt bra priser!

 

page

Johor Premium Outlets var en kopia på amerikanska outlets. Det var knappt att man trodde att man var i Asien. 

 

Helt smidigt att ta sig dit var det dock inte. Eller jo, dit gick bra, men hem… Vi hamnade i en svindyr taxi (tänk att man fortfarande kan bli blåst trots att vi var 3 resvana i bilen). Vi satt helt still i trafiken (det går en bro mellan Singapore och Malaysia trafiken där är gaaaalen) och trodde nästan att vi aldrig skulle komma hem. Oxå tog vi en buss över gränsen för att kompensera den dyra taxiresan. Så efter att shoppat som tokar satt vi på golvet på en skruttig buss hem. Kontraster!

Men det var värt det, shoppingen var grym!

 

DSC_0434

 

Alma och jag fick var sitt par nike sneakers. Mina kostade strax under 400kr, Almas 120 kr.

 

DSC_0444 DSC_0445

Träningstoppar och shorts från nike gick på mellan 100 och 150 kr stycket.

 

DSC_0446 DSC_0447

Även Raulph Lauren leverade. Bland annat fýndade jag en urläcker orange klänning för 250kr, och pappa fick med sig en skjorta hem för 100kr. Ni hör ju, galet bra deals!

 

Att ta sig dig kräver dock lite info. Så här gör du:
Du måste leta upp en specialtaxi som kan köra dig över gränsen. De finner du på Queens street nära metro-stoppet Bugis. Det kostar 40 dollar (ca 200kr) att ta sig över till Malaysia (säg att ni ska till Kota Raya), men då kommer du bara till gränsen. Därifrån måste du högst sannolikt byta taxi (vår fick dock lov att köra vidare oss). Men, annars hoppar du in i en ny taxi och åker till Johor Premium Outlets. Det kosar 40 ringits (ca 80 kr), förutsatt att du inte hoppar in i en lyx-taxi som vi gjorde. Åk med taxameter men be dem ge dig ett ungefärligt pris så du vet att du hamnat rätt. Det tar ca 30 minuter från gränser till Premium Outlets.

Samma sak gäller när ni ska hem. När ni kommer till gränsen se dock till att ni får tag på en Malaysisk taxi. De tar 60 ringit (120 kr) för att ta er tillbaka till Queens street i Singapore. En Singapore taxi tar 60 dollar (ca 300kr).

Från stället där man byter taxi finns även bussar. Man kan ta buss både från Singapore till gränsen och tillbaka igen. De kostar ca 10 kr per person så mycket billigare! Vi tog buss tillbaka och det går nog ungefär lika snabbt. Dock måste man gå av bussen och genom en passkontroll för att komma över gränsen, när du åker taxi kollar de pass i bilen.

Det tog oss 2 timmar att åka från Singapore till Johor Premium Outlet när vi åkte dit. Och 3 timmar när vi åkte hem. Det var betydligt mycket mer trafik på vägen tillbaka, dessutom åkte vi buss då. Men det var nog trafiken som gjorde den största skillnaden. 

Ta med pass och ditt Singapore id-kort. Pass den vita lappen du får vid passkontrollen om du är turist.

 

KRAM Sara

Comments

  1. Nellie 27 March, 2014 Reply

    Jag älskar outlet shopping! De där Nike-skorna var ju ett superkap! Jag har de gul/gråa, så lätta och sköna! Almas sneakers är ju bara för söta, för att inte tala om de gosiga benen. :) Kram

  2. Du nya 27 March, 2014 Reply

    Tack f riktigt bra o tydlig information:)