BLOG

Made in China

När jag flyttade till Kina sa jag “there will be no kids made in China”. Well… inte visste jag att vi skulle stanna så länge 🙂

Ligger nu inne med det imponerade midjemåttet 101 cm, hjälp!

6 veckor kvar nu, but who is counting?!

I väntans tider…

Åh vilka fina bilder Hanna fick till igår! Alldeles ljuvliga! Hade inte riktigt räknat med att de skulle bli sååå bra, inte Hanna heller tror jag :-). Och riktigt mysigt hade vi när vi sprang omkring i lägenheten på Yongkang lu (jag i bara underkläderna), hämtade rekvisita, ljussatte och klickade för fulla muggar. Bjuder på några av godbitarna från den lilla foto-sessionen. Bilderna på mig i helbild i bara underkläderna, de får ni nog komma hit och titta på. De vågar jag inte lägga upp på webben. Men ujujuj de är väldigt tjusiga de med. Funderar lite på vad jag ska göra med alla fina bilder, vad skulle gu gjort? Förstorat upp någon bild och haft på väggen? Eller gjort en fotobok kanske?

Annars så har vi varit ute i förorten idag, i ett av de berömda compunden (inhägnade villaområden där det i princip bara bor västerlänningar). En av Mickes kollegor bjöd på adventsfika så vi har ätit lussebullar och druckit glögg hela dagen. Nu är det skypetid med familjen som gäller. Mammor, pappor, systrar och syskonbarn som ska hälsas lite på. Mysigt!

Önskar dig en fin tredje advent!
Sara

Comments

 1. Sandra 16 December, 2012 Reply

  Så fina bilder! Nu är det ju inte alls långt kvar! :)

  • lifeinshanghai 18 December, 2012 Reply

   Tack! Ja det närmar sig, även om 6 veckor känns som en eeeeevighet :-)

 2. Malin H-W 16 December, 2012 Reply

  Å du gjorde det! Bra vännen så fina bildena blev! Visst var det roligt (Hanna)? Tycker helt klart ni skall förstora upp någon av bilderna! Sen fotobok med alla är ju ett kul minne. Vi är mycket för fotoböcker som du vet :-) Ha en mysig kväll. Kram

  • lifeinshanghai 18 December, 2012 Reply

   Hihi, ja ni är ju fotoboksmästare :-). Är lite sugen på att förstora en bild och ha ovanför spjälsängen. Vad tror du om det?

 3. caroline 16 December, 2012 Reply

  Vilken talang hon har din Hanna! Sen ar ju materialet hon har att jobba med helt outstanding till att borja med! underbara bilder, fnissade at made in china. Jag hade not gjort en fotovagg I lillans rum med magen och sen fina baby bilder pa henne sjalv, att ha forsta aret I alla fall. De met avkladda kan nu sedan avnjutas I ett private album precis som malin foreslog

  • lifeinshanghai 18 December, 2012 Reply

   Ja visst har Hanna talang?! Superduktig! Ja, är lite inne på att ha ngn bild i lillans rum, jättebra ide att blanda med bilder på henne!

 4. Freedomtravel 17 December, 2012 Reply

  Fina bilder! Made in China är väl utmärkt? Själv är jag made in US faktiskt (men född i Sverige dock).

 5. Helena 17 December, 2012 Reply

  Nåtti mamma ( fnissar).. Kreativ målning på magen. Undrar hur bebisen kommer tänka på de grafftierna Kram och god jul!

 6. Linn 17 December, 2012 Reply

  Fantastiska bilder! Såg dem även på Hannas blogg, där gillar jag verkligen den första, med det skira linnet. Jag hade nog valt ut en favvobild att förstora och hänga upp och sedan gjort en fotobok. Måste vara jätteroligt att ha bilder från graviditeten! Och du, made in China... Det är humor :-)

  • lifeinshanghai 18 December, 2012 Reply

   Det är min favoritbild med, har en på mig i helbild med spetsen runt mig. Den blev verkligen helt ljuvlig :-)

 7. Ida 17 December, 2012 Reply

  Åh vilka fina bilder och det där made in China är så gulligt och jag minns att vi pratade om en annan gång. Made in Sweden låter inte riktigt lika bra... =). Vad stor magen är nu förresten! Är svårt att föreställa sig att den kan bli så stor, men det är väldigt fint även om jag kan tänka mig att det är lite jobbigt och tungt. Kram

  • lifeinshanghai 18 December, 2012 Reply

   Ja visst gjorde Hanna ett bra jobb?! Ja, jag är stor nu!!! Det är inte klokt vad jag växt, ska maila över en helkroppsbild så då får "the full picture". Men ja, det är tungt och klumpigt. Du ska se mig när jag tex försöker knya mina skor, eller komma ur sängen på morgonen. Eller när jag yogar. Skönt att det snart är över!!!

 8. Jeanette 17 December, 2012 Reply

  Vilka fina bilder! Vilket minne sen! Tog bara "tråkiga" bilder varje vecka för att se hur mycket magen växte. Tack, det börjar bli lite bättre nu :) Kram!

  • lifeinshanghai 18 December, 2012 Reply

   Tack, kul att du gillar dem! Jag har "tråkiga" bilder oxå. Har tagit en varannan vecka för att se hur mkt jag växt. Det börjar bli en del nu :-)

 9. Piccolacasa 18 December, 2012 Reply

  Helt underbara bilder! Tycker absolut att du ska göra en fotobok. Och kanske också framkalla några! Kram!

 10. nina 18 December, 2012 Reply

  Vilka ljuvliga bilder, älskar texten made in china :) Tänk om några veckor sitter vi där med våra små och myser. Längtar! Kram.

 11. annelie 19 December, 2012 Reply

  Wow wow wow vilka otroligt vackra bilder! Jag ÄLSKAR "whos counting" WOW!

  • sara 21 December, 2012 Reply

   Tack fina fina du!!!

 12. Sofia 20 December, 2012 Reply

  Åh! Vackra kvinna! Vilka fantastiska bilder! Kul och ordinärt att måla på magen också! Verkligen personliga! Kram!

  • sara 21 December, 2012 Reply

   Kul att du gillar dem :-)

 13. Malin 20 December, 2012 Reply

  Så fina.. Och roliga(Made in China) bilder!!!:) Har ni någon tanke om hur länge ni ska stanna i kina? Finns där nåt slut datum eller ni bara kör på och får se vad ni känner för? Kram

 14. sara 21 December, 2012 Reply

  Tack Malin! Min mans kontrakt går ut om lite mer än ett år, då har vi varit här i 5 år så kanske känner vi att det räcker då :-). Men vem vet!