BLOG

Mamma, pappa, barn

Köpte nya skor till Alma häromdagen, HM. Bebisar behöver ju inte skor direkt men tycker ändå att Alma behöver ngt lite varmare på fötterna när hon hänger och svänger i babybjörnen. Sedan är det ju bara sååå sött med bebisskor 🙂

 

Så nu är även hallen piffad i mamma, pappa, barn stil. Såååå gulligt eller vad säger du?!

 

Alma har fått ett par rosa skor, pluttan. Jag ska erkänna att Almas gardrob är väldigt tjejig. Jag köper gärna rosa volanger till henne, jag vill ju att man ska se att hon är en tjej! Så jag tillhör alltså inte skaran som tycker att man inte ska göra någon skillnad mellan pojkar och flickor (och ordet hen finns inte i lägenheten på Yongkang lu. Trams tycker vi :-)).

Nej, jag vill att Alma ska få vara flicka/tjej/kvinna och en stolt sådan. Jag ser gärna att hon springer runt i rosa klänningar och leker med dockor. Hon får gärna leka med bilar också om hon vill (så klart), men om blir väldigt “tjejig” gör det absolut ingenting. Jag tror inte att hon tar skada av att vara/göra klassiska tjej-skaker. Tvärt om. Jag uppskattar verkligen att vi människor kommer i två kön och att det är skillnad mellan könen. Sedan hoppas jag att samhället kommer att fortsätta att utvecklas och att båda könen värderas lika högt och får samma förutsättningar här i livet. Det måste vi jobba hårt på!

Själv har jag hamnat där jag aldrig trodde att jag skulle hamna. Jag flyttar med min man till Singapore där han fått ett super jobb och jag ska vara hemma med Alma. Vilket utifrån nog ses som väldigt ojämnställd (det hade iaf jag tyckt). Men mitt och Ms förhållande är allt utom ojämnställt. Hemma hos oss värderas allt “jobb” lika högt och för oss är det viktiga att vi båda kämpar lika hårt för familjens bästa. Teamwork kallas det :-).

Det blev lite djupa tankar så här en torsdagsmorgon, allt på grund av ett bar rosa bebis-skor :-).

 

KRAM Sara

Comments

 1. Lina 16 May, 2013 Reply

  Vad fint du skriver om familjen och teamwork! Håller med dig till 100%. Alla förstår inte den sortens jämlikhet, och jag har ibland fått försvara mitt val att följa med min man utomlands. Som jag ser som en möjlighet och ett privilegium. Det kommer att finnas många år att prioritera min karriär sedan om jag skulle önska det. Och kanske är det just dessa utlandsår som ger den en skjuts? Underbart söta skor förresten, och det ska bli spännande att "följa med" er till nästa stad! Varma hälsningar från ett soligt Dalian!

  • lifeinshanghai 19 May, 2013 Reply

   Ja det verkar väcka starka känslor hos somliga. att man väljer att åka med utan att jobba. Men jag ser faktiskt fram emot att börja livet i singapore som "lyxfru" -)

 2. Nina 16 May, 2013 Reply

  Teamwork it is, precis samma här! Häftigt att maken fått en sådant toppjobb. Jag ska väl erkänna att jag kör mycket blått till våran goding, hade inte tänkt detta från början men han klär så fasligt bra i blått ;-) till sina fina blå ögon. Klart du ska klä Alma i rosa, de där skorna var superfina! Ha en fin dag! Kramar.

  • lifeinshanghai 19 May, 2013 Reply

   Ja, blått på små killar är bara sååå sött :-). jag hade kört åp blått jag med :-)

 3. Caroline 16 May, 2013 Reply

  Så söta!!! Och det är väl tur att vi har två kön - annars hade det ju varit tråkigt. Får jag en dotter någon dag ska jag också köpa en massa söta rosa kläder med volanger till henne. Jämlikhet handlar mer om uppfostran än om kläder tycker jag!

 4. lisa 16 May, 2013 Reply

  Håller med dig i det du skriver Sara! Teamwork :) Bilden är underbar!! Jag klär Nelson väldigt pojkigt och hade jag haft en flicka hade hon varit väldigt flickig :) kram

  • lifeinshanghai 19 May, 2013 Reply

   Ja teamwork är det som gäller! Superviktigt att man jobbar ihop mot samma mål! Även om man gör olika saker

 5. Freedomtravel 16 May, 2013 Reply

  Jämställdhet handlar ju inte om att båda ska göra exakt samma sak. Däremot tycker jag att teamwork är viktigt, att man jobbar mot samma mål. Sedan kan det se olika ut olika perioder i livet. Peter jobbade och tjänade pengar när jag studerade. Jag jobbade och tjänade pengar när han blev arbetslös. Saker och ting går fram och tillbaka i livet...

  • lifeinshanghai 19 May, 2013 Reply

   precis! det viktiga är att båda lägger ner tid och energi men inte exakt vad man gör!

 6. Amanda 16 May, 2013 Reply

  Jag klär också Viggo typiskt pojkigt. Gillar det och tycker att han passar i det. Jag älskar också att gå hemma med Viggo nu men undrar lite hur det fungerar med de som alltid går hemma. Pension och liknande. Jag och min syster pratade om det i veckan nämligen!:-) Kram!

  • lifeinshanghai 19 May, 2013 Reply

   Ja, det har jag också funderat på. Mn är ju ganska busy med en liten att ta hand om men om man inte har det måste det vara lite tråkigt alltså...

 7. Elina 16 May, 2013 Reply

  Så jäkla söta skor och det är då verkligen sött med bebisskor och trots att dom egentligen inte behöver så hade Saga det nästan hela tiden då hon var bebis :-)

 8. Evis 16 May, 2013 Reply

  Rekomenderar dig att läsa Jenny Strömstedts krönika... http://www.expressen.se/kronikorer/jenny-stromstedt/jag-vill-bara-forklara-varfor-hen-inte-ar-nagot-att-vara-radd-for/ Kände igen mig så väl i det och är jag mindre tjej bara för att jag inte går klädd i rosa och istället gillar typiskt "killiga" grejer? Allt handlar just om att bara få vara den man är utan att behöva få en stämpel i pannan som ska bekräfta det....

  • lifeinshanghai 19 May, 2013 Reply

   Ja visst ska man få vara den man vill vara! Det finns lika många sätt att vara kvinna på som det finns kvinnor. För mig är det de viktiga. Att man som kvinna/man får vara som man vill, men att man fortfarnade är just kvinna/man

 9. Anna Vikström 16 May, 2013 Reply

  Håller absolut med dig! Det är inte bara jobb 8-17 som ska räknas, men det glömmer många! Jag är faktiskt piggare när jag kommer hem efter en dag på kontoret än när jag är hemma med Ellie de timmarna ;-) Så att va hemma med ett barn är ett hårt jobb, men tyvärr så förstår inte alla det. Här hemma är det RosaKungariket ;-) köpte en del tjejiga kläder till Ellie när hon va mindre men nu har börjat köpa lite tuffare kläder, men de är oftast i rosa färg eller med blommor på ;-). Tycker att allt det där med "hen" kommer bara att förvirra barnet istället för att ge möjligheter.

  • lifeinshanghai 19 May, 2013 Reply

   Ja, det finns mycket tufft till tjejer med. Tufft och tjejigt samtidigt, I like! KRAM

 10. Malin 17 May, 2013 Reply

  Så fina skor Alma fått!!!;) jättesöta.

 11. Anna 17 May, 2013 Reply

  Håller med dig fullständigt! Mina pojkar kläs väldigt "pojkigt" men det är för att jag tycker det är fint och passar. Jämställdhet är något annat än kläder och utseende:) Teamwork i familjen is the shit! Man jobbar på helt olika sätt, och funkar det inte hemma funkar det inte på jobbet och vice versa.

  • lifeinshanghai 19 May, 2013 Reply

   Ja så är det verkligen. Speceillt sedan man får barn är teamwork det enda sättet att jobba på känns det som :-)

 12. Pauline 17 May, 2013 Reply

  Gud så söta skor =) Jag klär också min dotter väldigt tjejigt för att jag tycker om det. Hon är ju en liten tjej! Trevlig helg! kram

 13. Frida 17 May, 2013 Reply

  Ja, bebisskor är något av det sötaste, håller med!