BLOG

Mammas blommor

Blommor från förra helgen. Det var ju mors dag här i Kina då och M köpte hem denna vackra buketten till mig på min första allra första mors dag.

 

Det är något visst med vackra blombuketter i ett hem. Denna buketten har tyvärr blommat ut så tror jag ska köpa hem en ny bukett idag. Några av de sista buketterna jag kommer att köpa till lägenheten på Yongkang lu.

 

Hjälp alltså. Detta är den tredje sista helgen i Shanghai för oss. Tre helger och sedan lämnar vi staden som varit vårt hem i över fyra år. Det känns lite overkligt, svårt att ta in och jag har faktiskt inte tänkt så mycket på det faktum att vi ska lämna Shanghai. Kanske för att det faktiskt känns “rätt” att lämna. Vi har ju varit här så länge och jag känner mig verkligen färdig med Shanghai. Speciellt sedan Alma kom. Jag har sagt det innan och jag säger det igen, Alma och Shanghai är ingen bra mix. Inte med alla föroreningar i mat, luft och vatten.

Jag är faktiskt inte säker på om jag jag kommer sakna Shanghai. Åren vi levt här är mig mycket kära och de har varit några av de bästa åren i mitt liv. Men som sagt, nu har jag gjort dem och är så redo för nästa steg att jag inte tror att jag kommer sakna. Mer titta tillbaka på med ett leende. Alla vänner vi skaffat hos här, de kommer jag sakna däremot! De hade vi dock få sakna även om vi stannat i Shanghai. För umgås man med expats flyttar alla förr eller senare.

Nå, att flytta från Shanghai innebär en hel del jobb och idag ska vi gå igenom alla papper inför den faktiska flytten. Ett flyttbolag ska packa ihop alla våra saker och sheppa dem till Singapore. Sedan måste vi hitta en typ av förvaring där tills vi har hittat en lägenhet att ställa alla saker i. Även om vi inte gör den faktiskt flytten själva med packande och så (av försäkringsskäl får vi inte packa själv) så är det mycket som ska göras, planeras och administeras så det får bli dagens mission. Tur att det regnar idag 🙂

 

Kram Sara

Comments

 1. Nellie 18 May, 2013 Reply

  Visst är det lite speciellt med första gången Mors dag inträffar efter att man blivit mamma?! Det har ju likson knappt gått in att man är just mamma ännu. Fina blommor till en fin mamma! Kram

  • lifeinshanghai 19 May, 2013 Reply

   Nä jag har också lite svårt att ta in att jag är MAMMA till Alma... :-)

 2. Melanie 18 May, 2013 Reply

  Vilken omställning! Men jag har nog missat, ska ni flytta hem till Sverige igen? Trevlig lördag!

  • lifeinshanghai 19 May, 2013 Reply

   Nej, vi ska flytta till Singapore :-). Efter en sommar i Sverige

 3. Hanna 18 May, 2013 Reply

  Tre helger bara?! Panik! :(

 4. Åh, första mors dag var ju en speciell grej, så mysig :) Vart ska ni flytta nu då?

  • lifeinshanghai 19 May, 2013 Reply

   Vi ska flytta till Singapore. Fast först blir det en sommar i Sverige