BLOG

Man vet att…

Man vet att man är småbarnsmamma när man kan sova igenom detta oväsen… M filmade detta i natt (innefrån vår lägenhet) när jag låg och sov, som en stock. Det är den femte dagen på det nya kinesiska året och enligt tradition skrämmer man bort onda andar genom att smälla så många smällare man kan klockan 12. Kan också vara så att de välkomnar de goda andarna med smällare, helt ärligt blandar jag alltid ihop det :-). Summan, de smäller massa smällare. Jag tycker mest att det är lite komiskt att jag kan sova igenom det här men jag vaknar så fort Alma gnyr. Jag blivit mamma med andra ord :-).

20130214-171434.jpg

På tal om fyrverkeri så kolla in denna graf. Jag har många gånger hört att fyrverkerier är dåliga för miljön och här är beviset. Ser ni hur luftkvaliten försämras runt 12 slaget, precis då det smällde som mest… Skrämmande!

Kram Sara

Comments

 1. Johanna - Tillvaron.se 14 February, 2013 Reply

  Haha, verkligen mamma for real. Konstigt att det kan bli så faktiskt. Men bra antar jag :) Hur hanterar ni luftföroreningarna egentligen, hur tänker man? Har ni koll hela tiden och håller er inne om det är för illa eller spelar det ingen egentlig roll i vardagslivet?

 2. Daniela 15 February, 2013 Reply

  Ha ha... Ja, det är konstigt att man vaknar så fort ens lille piper bara litegrann. Numera sover jag faktiskt med öronproppar, för annars vaknar jag när jag inte behöver och då stör jag bara honom när jag går upp och tassar. Kram

 3. Caroline 15 February, 2013 Reply

  Reagerar inte Alma av oväsendet?

 4. Sara Månsson 15 February, 2013 Reply

  Sjukt att titta ner på fyrverkerierna : ) Alma är så söööt!!! Kram