BLOG

Middagstips

Dagens enkla middagstips. YUMMI grönsaksknyte med potatis-klyftor.

 

I knytet ligger massa yummi grönsaker och fetaost. Så gott, så enkelt!

 

OLA OLA AMIGOS!

Hoppas att ni har en skön måndag varän ni befinner er. Själv befinner jag mig hemma i lägenheten på Yongkang lu. Har jobbat hemifrån idag. Vår lilla docka har visat lite tecken på att vilja titta ut för tidigt så jag är ordinerad att ta det luuungt en vecka och kommer att jobba hemifrån så mkt jag kan. Jag är inget vidare på att ta det lungt, det ska jag erkänna men jag gör mitt allra bästa! Idag har jag inte ens lämnat lägenheten. Så här en hemmadag i ära tänkt jag dela med mig av värsta vardags-middags tipset. Enkelt, snabbt och gott!

 

Så här gör du yummi grönsaksknyten:

Choppa upp grönskaker du gillar och som gör sig bra i ugn. Tomat och lök är måsten. Idag tog jag även broccoli och svamp. Lägg grönsakerna i foliepapper. Lägg även i feta-ost. På med olivolja, svartpeppar och salt. Stäng foliepaketet.

Gör potatisklyftor och lägg på en bakplåt. Eller skippa potatis och lägg på en kycklingfile istället om du vill köra low carb.

Lägg in allt i ugnen på 200 grader, ca 40 minuter.

VOILA! Dinner is ready!
Sara 

Comments

 1. Linn 3 December, 2012 Reply

  Åh, du räddade precis min dag och hungriga mage! Satt och klurade över vad jag skulle hitta på och tänkte faktiskt på grönsaker eller rotfrukter i ugn, och ditt tips avgjorde saken. Tack för det :-)

 2. Malin hw 3 December, 2012 Reply

  Inte helt fel att vara hemma och jobba! Hade jag önskat ibland.. lite svårt dock i mitt yrke... haha Ta hand om dig nu och det lilla livet!!

  • lifeinshanghai 4 December, 2012 Reply

   Ja, du kan ju inte gärna ta med några av barnen hem :-)

 3. Linn 4 December, 2012 Reply

  Det blev ett knyte med rödlök, tomat, broccoli, fetaost, färsk basilika, potatis och soltorkad tomat. Väl godkänt av oss båda här vid middagsbordet :-)

  • lifeinshanghai 4 December, 2012 Reply

   Vad kul att det föll er i smaken!!! :-) har aldrig hadt varken soltorkad tomat eller färsk basilika i, det får jag prova nästa gång

 4. Nellie 4 December, 2012 Reply

  Det där grönsakspaketet blev jag sugen på att testa. Lite sommarfeeling över det. :) Kram

  • lifeinshanghai 4 December, 2012 Reply

   Ja, hade nog passat ypperligt att lägga på grillen tillsammans med en laxfile!

 5. Hanna 4 December, 2012 Reply

  Vad gott det ser ut!

 6. sara 4 December, 2012 Reply

  ohhh så gott! där skulle man kunna ha i fisk oxå :) smarrigt!