BLOG

Min tisdag

Finns det något hem som inte förgylls av en blombukett? Jag tror inte det. Just nu förgylls vårt hem av en bukett vita lilor och en bukett knallrosa rosor. Så blir det lite extra mysigt att komma hem!

 

Jag hittade mobilen! Jag hade glömt den på jobbet så klart. Min snälla kollegor hade dock gömt undan den och lät mig panika i si så där 10 minuter innan de plockade fram den. Tack för den lixom 🙂 Så blev det en bra tisdag ändå.

Däremot fick jag inte ihop någon manikyr ikväll, men sällskap fick jag ändå. Svängde förbi Sichuan Citizen för att ta med mig lite hämtmat hem, för att stöta på ett helt gäng med vänner som satt där och mumsade. Så jag joinade dem isället och fick middagssällksap. Härligt spontant och enkelt! Jag upplever faktiskt att umgänget här är mycket öppnare och enklare  än hemma i Sverige. Det är i princip aldrig ett problem att spontant hänga med på en middag. Delvis för att vi oftast äter ute vilket gör att man lätt kan få rum med en till (det är ju ingen som lagat mat till exakt 4 pers). Men även för att vi på något sätt är mer inkluderande och öppna här. Jag har ju bjudit hem folk jag träffat i omklädningsrummet på fika, bara så där. Gått ut och käkat med folk jag bara träffat 10 minuter på en fest. Eller som idag, crashat en middag. Hoppas att jag kan ta med mig den öppenheten och spontaniteten när jag flyttar hem till Sverige igen.

Stor kram!
Sara 

Comments

 1. Anna 25 September, 2012 Reply

  Åh jag älskar vita liljor!! Skönt du hittade mobilen! Kram

  • lifeinshanghai 28 September, 2012 Reply

   Ja hjälp vad nice det var. Ett liv utan sin mobil blir lixom lite krångligare!

 2. Pernilla 26 September, 2012 Reply

  Det är underbart att kunna umgås så okomplicerat. Jag har också fått den känslan från mina perioder utomlands. Något jag sedan saknat när jag flyttat hem igen...

  • lifeinshanghai 28 September, 2012 Reply

   ja, ja tror att det blir svårt att behålla samma inställning hemma. tråkigt nog. men det är bara så annorlunda, mkt annat som är bättre hemma i sverige dock :-)

 3. Linn 26 September, 2012 Reply

  Känner doften av liljorna ända hit :-) Den spontaniteten och gästfriheten skulle jag vilja se mer av här hemma i Sverige. Det är väl bara att börja, helt enkelt!

  • lifeinshanghai 28 September, 2012 Reply

   Precis, det är väl bara att köra hårt även hemma i Sveirge :-). Med risken att bli misstagen för en galning

 4. annelie berg 30 September, 2012 Reply

  Jag älskar när man kan hitta på såna där saker helt spontant! Känslan av frihet man får är helt underbar och lättande. Vad roligt!