BLOG

Mothers Day

DSC_0559

Det firades Mothers Day på Almas dagis i fredags. De små två-åingarna hade bjudit in alla mammor och hade en liten “koncert” för oss. Oxå fick vi små teckningar av de små grynen. Hur gulligt lixom?!

 

Idag är det Mothers Day i Singapore, en dag som verjar firas av de flesta här i staden. Vi åt lunch på stan idag och det var knökfullt överallt av familjer med mammor som skulle skämmas bort. Själv blev jag varken firad eller bortskämd idag. Vi tog nämligen ett beslut för några år sedan att hålla oss till de svenska högtiderna. Jag blev dock ordetnligt firad i fredags på Almas dagis. De bjöd in till Almas livs första dagis-koncert. Fem sånger bjöd de små två-åringarna på. Med blandade resultat :-). Jag var mest imponerat över att de fick 10 två-åringar att stå kvar på “scen” när alla mammor satt fem meter bort och hurrade. Jag dog söt-döden lite i alla fall och jag var inte sämre än att det kom en liten tår när Alma kastade slängkyssar och ropade “I love you”.

Almas dagis är för övrigt en riktigt jackpot! Vi är så nöjda med dem och med deras filisofi att lära genom lek och äventyr. Många skolor här i Singapore är betydligt mer skol-betonade med exempelvis matte-klasser för 2-åringar. Det kommer bli svårt att hitta något som är lika bra om vi ämmer oss för att flytta. Och det kommer kräva många timmar av research och dagis-beskök, pjuh!

 

Vad har du gjort denna söndag?
Sara

Comments

  1. Anna 10 May, 2015 Reply

    Jag har besökt Saarburg i strålande solsken och avslutade sedan dagen med grill och allmänt trevligt häng utomhus till klockan 22. (Alltså: sommaren hur underbar är den?!) Att vara ny i stan är inte lika jobbigt när jag har möjlighet att umgås med mina vänners vänner. Tyska mors dag firades dock sparsamt.