BLOG

My Good Resolution

DSC_0516

Kommer ni ihåg att jag frågade er om bra schampoo får någon månad sedan?! Well, nytt schampoo blev det. Ekologiskt och så gott som helt fritt från läskiga kemikalier.

 

DSC_0513

 

Det var det Australienska märket SUKIN som fångade mitt intresse, jag gillar verkligen konceptet att go clean och omge mig att så lite kemikalier och tillsatser jag kan. Tyvärr höll shampoot inte måttet, håret blir helt enkelt inte rent. Balsamet fungerar dock perfekt!

 

DSC_0514

Man börjar ju fundera över vad en vanlig shampoo och balsam flaska innehåller när man ser detta… Jag vill gärna fortsätta med denna typ att “rena” produkt. Finns det någon som vet ett bra alternativ till shampoo som även gör håret rent?

 

Jag funderar mycket på mat och produkter nu för tiden. Jag vill äta renare mat och omge mig med renare saker. Jag vill inte få i mig några kemikalier när jag äter frukost och när jag tvättar ansiktet på morgonen… Jag har haft dessa tankar länge men de växer sig starkare och starkare. Kanske är det dax för en stor förändring hemma hos oss snart?

Vi har redan börjat lite. Cola Lighten finns inte längre att finnas i vårt kylskåp (även om jag tycker att det är sååå gott i värmen). Muslin har bytt ut mot en hemmagjord, likaså brödet, yoghurten, sylten, peston, dressingen och kakorna. Och i våra tvålburkar finner man bara eko produkter. I fruktkorgen oxå. Så visst har vi börjat. Men jag har en känsla av att vi bara skrapat på toppen av ett isberg…

 

cropped-alternativ-bloggbild

Kolla in nya bloggen My GOOD Resolution, blev snabbt en favvis hos mig!

 

Som tur är finns en massa tips och inspiration att finna på nätet. Min favvis just nu är bloggen My GOOD resolution. En blogg om att leva ett mer hållbart liv, utan att för den sakens skull ge avkall på vardagslyxen. Check it out, jag är redan fast!!! Det är två vänner till mig som ligger bakom My GOOD Resolution och de är sådana människor som lixom lyckas med allt. Så det skulle inte förvåna mig om vi har en ny stor-blogg på gång. Kom ihåg var ni läste det först!

 

KRAM Sara

Comments

 1. Ida 1 April, 2014 Reply

  Tack för peppen Sara! Det kommer fler inlägg om skönhetsprodukter, så stay tuned!

 2. Emma 1 April, 2014 Reply

  Detta är en svensk sida som jag älskar. De har så bra grejer. Nu har jag inte köpt när jag bor utomlands och inte kollat om de skickar men de har grejer som säkert andra har som skickar till Singapore eller kanske finns i en del affärer här. Jag älskar många av grejerna här. Tänker mycket på kemikalier och annat skit jag med. Tycker att vart jag än går så hittar jag bara grejer med en mängd E-ämnen i och annat som jag helst inte stoppar i mig. Tycker det är svårt men man har ju inte kommit på plats riktigt än så det blir väl lättare med tiden antar jag. Bra inlägg!

 3. Emma 1 April, 2014 Reply

  Såklart ska du ju ha länken till sidan också haha http://www.oikoscosmetics.se/

 4. Charlotte 1 April, 2014 Reply

  Låter bra det! Man måste börja nånstans, byta ut en efter en. Letar också bra shampoo som är ekologiskt, har dock inte hittat ännu... Säg till om du får ett bra tips! Kram

 5. Malin Wingårdh 1 April, 2014 Reply

  Jag vill helst också använda mig av ekologiska eller "gröna" hudvårdsprodukter. Mitt schampoo och balsam är från utekram. Håret blir fint och rent. Får till och med beröm av min frisör. Finns på nätet. Kanske de skickar till utlandet annars kan vi fixa det. http://www.lyko.se/Root/Images/1374-116-0500_1.jpg?preset=popup Kram

 6. Caroline 1 April, 2014 Reply

  Hej! Vilken bra sida du länkade till! Jag vet inte hur det ser ut hos er men här finns Burt Bees produkter som jag använder till ansikte och kroppsvård. Än har jag inte hittat schampoo och balsam jag gillar. kram!

 7. Karin 1 April, 2014 Reply

  SÅ bra initiativ. Jag har aldrig tänkt i liknande banor, men har börjat göra det nu - även om jag inte, som du, gjort slag i sak ännu... men det kommer kanske och kanske bättre att börja sakta, så man inte blir som en jojobantare - alltså antingen eller:) Kollar efter andra produkter, har även börjat bojkotta lighrtprodukter och kollar efter tillsatser... det är värt att lägga några kronor extra!

 8. Nellie 2 April, 2014 Reply

  Tack för bra bloggtips, helt i min smak. :) Jag har inte så stora krav på schampo, har ju inte lika mycket hår att tvätta som du (tyvärr). Jag tror att John Masters skulle kunna passa dig. Här kommer ett länktips också: http://www.naturligtsnygg.se Kram

 9. Fanny 3 April, 2014 Reply

  Jag tänker nog ungefär likadant just nu. Läskigt med alla kemikalier! Avedas shampoo och balsam är jättebra och (så gott som) ekologiskt. Rekommenderas! John masters organics är också bra.

 10. Pingback: Yammi mat | lifeinsingapore

  […] sådan respons jag fick på inlägget om att leva ett mer giftfritt liv. Så kul att jag inte är den enda som börjat tänka i dessa banor. För japp, i dessa banor är […]

  Reply
 11. Emma 7 April, 2014 Reply

  Jag är också väldigt inne på det här spåret. Har testat Weleda, men jag är varken missnöjd eller wow:ad av det så jag letar vidare efter något som verkligen känns rätt. Ska bli spännande att kolla upp alla tips! Om du letar efter hudvård kan jag tipsa om Estelle & Thild, svenskt märke, ekologiska produkter - jag har använt det någon månad och är riktigt nöjd so far. :) Lycka till med letandet!

  • lifeinsingapore 8 April, 2014 Reply

   Åh, tack för input om Weleda! Jag har varit och fingrat lite på deras produkter så uppsattar info!!!

 12. Karin 23 April, 2014 Reply

  Hej! Ville bara tipsa om att du kan behöva tvätta ur håret med ett s k sista shampo enligt balsam metoden, mer info hittar du här http://lockig.se/ annars har du ju perfekt hår för att prova just balsam metoden. Det är dock lite svårare att hitta produkter för balsam medtoden om man har lite högre krav på innehåll, d v s inga parabener mm, men det finns, leta i listan över godkända produkter i forumet. Nästan inga "vanliga märken" är enligt mig ok. Lycka till! Mvh Karin

  • lifeinsingapore 26 April, 2014 Reply

   Tack för tipset Karin! Jag provade faktikst balsammetoden för ngt år sedan. jag körde et thelt år men då jag bor utomlands så tröttnade jag på att importera balsam från sverige så jag gav upp. kanske borde testa igen :-) KRAM

 13. Milou 10 May, 2014 Reply

  Hej! Här är mitt bästa hår tips! produkterna heter Abba, "Abba Pure Performance Hair Care är en sofistikerat hårvårdsmärke som hela tiden jobbar på att utveckla högpresterande produkter som är rena och naturliga. Med Abba hårvård får du produkter som är 100% veganiska och fria från syntetiska färgämnen. Tillika är de fria från sulfat och DEA-preparat. Med Abba hårvård får du alltså produkter som är både miljövänliga och skonsamma." http://pureabba.com håret blir både rent och fint! Lycka till!