BLOG

Paradisön Maui

Godmorgon mina vänner!

Här har vi vaknat till strålande sol och en blå himmel. Det är ju bara ett faktum att det är lättare att komma upp ur sängen när solens strålar väcker en, eller hur?! Idag ska M och jag springa ett välgörenhetslopp så solen är extra välkommen (eller M springer och jag power-walkar :-)).

Men vad jag tänkte denna morgon var att visa er lite bilder från Hawaii. Hawaii är en ö-grupp som år av många olika öar, alla med sin alldeles unika karaktär. Vi flög in och ut från “huvudön” och därmed huvudstaden Honlolulu. Utöver det åkte vi till “honey-moon” island Maui och äventyrs-ön Big Island.

Börjar med att visa er Maui som nog var min favoritö. På Maui bodde vi på ett ganska fint hotell men med facit i hand hade det inte behövts. Det fanns så mycket att se och göra att vi inte spenderade mycket tid på hotellet alls. Mitt tips för dig med lite tajt budget är att lägga pengarna på en riktigt skysst bil och istället bo lite billigare. Så vad är det då som gör Maui till en sådan paradisö? Det måste vara mixen mellan världens vackraste stränder, möjligheten att köra på vägar som tar andan ur en, mysiga restauranger i solnedgången, kvaliten (sorry asien, men där förlorar ni fett), enkelheten, alla möjligheter… Det finns så mycket att göra och se på Maui att jag är övertygad om att det är en ö som passar alla. Go there!

Det första vi gjorde när vi landade på Maui var att hämta upp hyrbilen vi hade under alla våra 4 dagar på ön. Sedan körde vi hela ön runt, ön är inte så stor så det var inte så illa som det låter :-). Att hyra en bil är ett måste för att verkligen kunna uppleva denna ö, cab rekommenderas!

Bästa turen var vägen som kallas “the road to Hana”. En väg som går genom regnskog, vattenfall och helt magnifika vyer. Vägen är inte särskillt lång men med alla bad-pauser, picknickande och prommenerande tog det oss 10 timmar. Och då kom vi ändå inte hela vägen fram 🙂

Det fanns många mysiga vattenfall som gömde sig i skogarna. Perfekta att svalka sig i :-).

 

Små söta byar kantrar ön Maui. De flesta är väldigt små och pitoreska, endast ett fåtal känns “turistiga”. 

Något annat som kantrar Mauis kuststräcka är små stånd som säljer frukt, snacks och framförallt banan-kaka. Just banan-kakan var den bästa vi någonsin smakat och denna kaka har blivit ett signum för hela vår Hawaii-resa. Mums alltså!

The surfers are many 🙂

 

På Maui hittade vi den vackraste strand jag någonsin sett. Slår alla Thailands-stränder jag någonsin besökt (och alla andra stränder också). Turkost vatten, kritvit strand, lite folk och delfiner som lekte ute i vattnet. Tyvärr tyvärr hade vi inte med finkameran till denna stranden så ni får håller er till godo med denna bild. The big beach hette stranden, finns på Maui. Du som älskar stränder måste dit!

Haha, oxå lite yoga i solnedgången. Någonstans har jag börjat göra denna yoga-pose på alla våra semestrar och nu måste jag ju fortsätta. Snart kommer jag ha en fin samling av “dansaren” all over the world! Denna solnedgång fångade vi vid stranden vid vårt hotell. Att hitta fina, tomma stränder på Hawaii är inte svårt om man säger så :-).

Kram Sara

Comments

 1. Sophia Ekesand 18 October, 2012 Reply

  Åh, vilka underbara bilder! Ser ut och låter som ni har haft det toppen! Kram

 2. Caroline 18 October, 2012 Reply

  Hej fina! Vad underbara bilder, och fint berattat. Jag ser fram emot nasta inlagg. Blir lycklig i sjalen att hora att denna resa (sjalvaste smekmanaden) blev den allra basta, fantastiskt!!!

 3. Pernilla 18 October, 2012 Reply

  Vad roligt att du delar med dig av så många fina bilder. Jag blir så himla sugen på att boka nästa resa till just Hawaii!

 4. Caroline 18 October, 2012 Reply

  Låter som att ni hade en helt fantastisk honey moon! :) Lägg gärna upp fler bilder, det är så kul att titta på och drömma sig bort! Stor kram från Sverige

 5. Lisa 18 October, 2012 Reply

  Underbart Sara :) Man vill ju verkligen ta och boka en resa till Hawaii direkt nu! Kram

 6. Anna 19 October, 2012 Reply

  Vilken härlig semester det verkar ha varit! Å vilken läcker "yoga-bild"!

 7. Malin W 19 October, 2012 Reply

  Ååå... Er resa låter sagolik. Du har inte funderat på reseskribent... Hihi. Eter detta inlägg vill jag åka till Hawaii!!

 8. Mia 21 October, 2012 Reply

  Härliga bilder!

 9. Pingback: Schampo-tips? | lifeinsingapore

  […] Mitt schampo och balsam är så gott som slut. Jag köpte några stora flaskor när vi var på Hawaii (det är ju så billigt bra bra hårvårdsprodukteri USA). Men nu, 1,5 år senare är det slut, […]

  Reply
 10. Pingback: Början på Bali | lifeinsingapore

  […] älska Bali, eller vad säger du?! Jag vill nästan beskriva ön som en mix mellan Thailand och Hawaii. Och det säger mycket då det är mina absoluta favorit-resemål, ever. Riktigt på denna topplista […]

  Reply