BLOG

Poolhäng

Igår fick Alma lufta fötterna vid poolen för första gången i sitt liv. Att chilla på en solstol är fina grejer det!

 

Tyvärr var det väldigt kallt i vattnet och även om Alma fick inviga sin baddräkt så var det under höga protester. Inte så konstigt för jag var inte heller så pigg på att doppa mig :-).

 

 

Men som sagt, att chilla under ett parasoll gick hem. Jag däremot insåg att det där med bikini och bebis… Hmmm. Det är ju inte så att man ligger still i en solstol direkt, istället bli det nästinpå akrobatiska övningar vilket passar so-so i bikini. Hur gör ni andra mammor?

 

Här har vi två trötta föräldrar som börjar dagen i lägenheten på Yongkang Lu. Vi som skrytit så över Almas utmärkta sovvanor börjar snart få äta upp det… Visst sover hon som en stock från 7 på kvällen och sedan 6-7 timmar men sedan kräver hon lite maintenance, den lilla donnan. Inatt gällde buffa rumpa vid halv två och sedan äta vid fyra. Sedan är det rump-buff från klockan fem och fram till någon av oss (läs M) offrar sig och går upp med henne. Kanske är det helt enkelt så att Alma är en morgonpigg bebis som vill börja sina dagar klockan fem. Något hon måste fått från sin far alltså, hua! Och den där mitt i natten rump-buffen måste vi bli av med. Tips, någon?

Annars är det sol och varmt i Shanghai idag, skönt! Dock blir det inget poolhäng idag, för mycket att fixa och trixa med. Lilltjejen ska till sjukgymnasten också får vi besökare imorgon så gästrummet ska ställas i ordning. Sedan tänkte jag försöka hinna med en lunch också 🙂

PS, kan även äntligen uppdatera er om de senaste dagarnas stora nyhet. Min fina fina Hanna har äntligen fått sin lilla Lily. Jag har fått snusa lite på Lily redan och kan tala om att hon är världens finaste nykläckta (har även svårt att förstå att Alma var så liten för bara 4 månader sedan :-)). Det där med helt nyfödda bebisar är ett mirakel, så är det bara!

 

Kram Sara

Comments

 1. Anna Vikström 21 May, 2013 Reply

  Det där med att få de att sova hela natten är inte lätt och om jag förstått rätt så är det väldigt få barn som sover hela natten förrän 1,5-2års ålder. Ellies va precis som Alma - sov hur bra som helst första 3,5-4 månader o sen helt plötsligt ville hon äta 2-3 ggr per natt istället för 1! Efter ett tar blev det 1 amning per natt igen o ett par uppvak för napp. Vi är fortfarande på den berg-och-dalbana även om hon inte äter på natten sedan februari.... De har utvecklingsfaser och tillväxtperioder vilket oftast innebär dålig sömn på nätterna. Håll ut bara det går över snart o sen kommer det tillbaka igen.... Kram

  • sara 23 May, 2013 Reply

   JA, det verkar vanligt att det går upp och ner med sömnen. jag försöker verkligen hålla det tll en amning per natt, känns så trist at "backa". men jag får jobba hårt... mkt buff och napp som krävs

 2. Karin 21 May, 2013 Reply

  Haha men åh vad sött! Förstår att det kan vara trixigt:)

  • sara 23 May, 2013 Reply

   ja visst är det sött!

 3. Nellie 21 May, 2013 Reply

  Asså den där donnan är ju så himla söt. Och vilken fin baddräkt, jag gillar verkligen vossatassar. Ja du det där med bikini har jag också märkt att det inte är så praktiskt med en liten. De små drar ju också gärna tag i mammas bh, inte så kul att flasha helt apropå. Korta shorts och linne var min melodi. Bikini hade jag bara när jag badade. Yogautmaning, yoga tillsammans, bjuda in andra bloggare. JA, JA, JAAAA! Vilket toppenförslag! Vi kan väl skriva vid via mail och spåna på när och var. Vad kul!!! Kram

  • lifeinshanghai 23 May, 2013 Reply

   Ja, det får nog bli något liknande här. flascha brösten på stranden kan jag vara utan :-) och vad roligt att du är på!!!!! vi hörs på mailen :-)

 4. Amanda 21 May, 2013 Reply

  Verkligen! Och man glömmer så fort! Härligt med poolhäng men tråkigt att temperaturen inte var högre!:-) kram!

 5. annelie berg 22 May, 2013 Reply

  Men gud, är lilla Alma redan 4 månader! Vad snabbt det går. Och huuur söt får man vara! :) Jag ser fram emot att följa er (som alltid :)) - inför flytten till Singapore och allt. Men jag kommer att sakna Shanghai!! Jag letade ju upp din blogg 2009/2010 där nånstans när jag själv var i Shanghai, och jag fastnade direkt. Men nu då?! :) Haha. Många många kramar till er!

   • lifeinshanghai 23 May, 2013 Reply

    Åh jag hoppas att du kommer gilla Sinapore lika mkt som Shanghia (önskar det samma för mig själv...)

 6. Anna 24 May, 2013 Reply

  Poolhäng ser ju alldeles förträffligt trevligt ut! Men visst känns tiden när man kunde slappa i en solstol förbi. Får kanske en jämnare bränna genom att jaga/underhålla barn:)

 7. Malin 24 May, 2013 Reply

  Guuuuud så mysigt!!!;)