BLOG

Preggo-träning

cats

Yoga i preggo-vecka 23!

cats2Jag älskar min yoga, jag gör ju det!

 

Ni som känner mig vet att jag gillar att träna. Jag skiftar fokus med jämna mellanrum, men träna regelbundet har jag gjort sedan barnsben. Och nu är inget undantag, även om jag så klart anpassar min träning efter min växande mage.

När jag var preggo med Alma sprang jag ganska länge, något jag inte gjort denna gång. Helt enkelt för att jag inte sprang så mycket innan jag blev preggo. Det finns många läror och åsikter om träning för gravida, den jag tror mest på är att inte chocka kroppen med något nytt och vara försiktig med magmusklerna. När jag blev gravid med Alma sprang jag 2-3 mil i veckan och fortsatte springa så länge det kändes bra (till 6e månaden ungefär). Sedan har jag aldrig riktigt kommit igång med löpningen igen, varför har jag inte sprungit alls denna gradiviteten. Min kropp är inte van vid det denna gång.

Fram tills nu har jag istället fokuserat på att powerwalka i uppförsbacke, simmat, yogat och styrketränat med fokus på baksida kropp (jag minns vad Alma gjorde med min rumpa…). Den senaste veckan har jag dock kännt av mina höfter (inga klassiska foglossnings-besvär, mer falsk ischias med smärta i ena sittbenet) och efter min senaste prommis hade jag ont i flera dar så nu blir det inga power-walks för mig på ett tag. Men kan jag simma och yoga känner jag mig väldigt nöjd ändå! Sedan längtar jag redan som en tok efter att träna “på riktigt”, ni vet sådan träning där man kan ta i så man storknar. Men det dröjer några månder.

 

Hur tränar du? Preggo or not 🙂
Sara

 

Comments

 1. Åsa 11 May, 2015 Reply

  Herregud! Springa in i sjätte månaden! Jag tyckte det var jobbigt att stå och gå och fokuserade mest på att äta och sova, men alla graviditeter är ju olika och jag hade rätt taskiga värden. Nu springer jag ju en hel del, men jag var långt ifrån att springa under graviditeterna. Visste inte att det var möjligt ens!

  • lifeinsingapore 13 May, 2015 Reply

   Jag såg en gång en kvinna som sprang ett marathon i vecka 37. Så allt beror ju på hur ens kropp :). Jag har haft ganska lätta gradiviteter. MEN, jag har ju inte kört på i vanligt tempo utan tagit det mkt lugnare. Och som sagt, i denna gradiviteten springer jag inte alls. Denna gången känner jag knappt av att jag är gravid. I ärlighetens namn var det väldigt länge sedan jag kände mig så full av energi och kraft. Jag är bara tacksam och njuter -)

 2. Caroline 11 May, 2015 Reply

  Så fina bilder! Jag är inte preggo men jag tränar! Jag har joinat en challenge på sex veckor som here Peak 10, det är tre klasser i veckan (med rekommendationen att även göra så många andra klasser utöver dessa i studion under tidsperioden) mer beskrivning här: http://www.bringitstudios.net/#!peak-10-spring-2015/c1p5e Det är på en gruppträningsstudio som ligger i anslutning till Daniels crossfit (Bring It Studios). Och det är den tuffaste träning jag någonsin gjort - mkt utfall, benböj, plyometrics hopp och "cardio peaks". Jag ska alltså komma i "the best shape of my life" hehe...vi får se hur det blir med det.....men det är askul Kollade du någonsin på Desperate Housewives när det gick, Wisteria Lane grannarna? Minns du Mike Delfino den hunkiga hantverkaren (James Denton), lite kul sådär i samband med detta är att han är gift med kvinnan som driver stället och som är vår träningsledare - så han är med och deltar en gång i veckan! .......liiiite star struck är jag allt! Så det är Holywood klass på stället kan man säga :)

  • lifeinsingapore 13 May, 2015 Reply

   Åhhh! Vem minns inte Mike Delfino, yammi! Snacka om träningsmotivation :-)

 3. Anna Vikström 18 May, 2015 Reply

  Jag försökte träna yoga i början, men det började ta emot redan i v.16-17 :-(. Promenader funkade i ett par veckor, men sen kom falsk ischias o efter det foglossning... Så nu är jag bara less att man kropp inte orkar med nånting :-(. Så länge jag inte tränar/går mycket/sitter på hård stol så har jag ingen foglossning, så jag måste tyvärr acceptera att det blir "träning" i soffan de närmaste 4 månaderna ;-)

  • lifeinsingapore 19 May, 2015 Reply

   Åh så trist! Jag kan inte gå längre stäckor. Men just nu så blir min foglossning bättre om jag simmar och yogar (med modifikation) varje dag. Viktigaste är dock att lyssna på kroppen. alla är ju så olika!

 4. Dorie 25 December, 2016 Reply

  Great thikinng! That really breaks the mold!

 5. Kalie 30 December, 2016 Reply

  You've imrepssed us all with that posting! http://yqrlljeqkw.com [url=http://sxmxpjohu.com]sxmxpjohu[/url] [link=http://ksxugxcsaq.com]ksxugxcsaq[/link]