BLOG

Ränder

DSC_1225

 

Jamen, de var visst denna lilla blåsa som fick följa med hem från Banana Republic förra veckan. Och den har redan hunnit gå på en tjejkväll och en middag ute med maken. Den blir även en av de få plagg som jag kommer packa ner till Sverige då jag tänkte att den skulle bli julens klänning tillsammans med en fin kofta. Annars har jag faktiskt lämnat en massa varma vinterplagg hemma hos min mamma så jag behöver bara ta med mig några få plagg hem denna gång. Smidigt då det är en hel del klappar som ska med.

Och seriöst, hur många har ni att köpa klappar till?! Vi har 21 (!) personer som ska ha var sin klapp, och då har jag inte räknat med Alma och Micke. Nja, nästa år kommer jag att lobba starkt för att det blir klappar till barnen och julklappsleken för de vuxna. Denna köphysteri kring julen har jag inte mycket för. Har faktiskt fått mig att seriöst fundera på att införa köpstop för mig själv hela våren. Jag blir mer och mer anti konsumtion för varje dag som går och istället för att bli glad över min nya klänning får jag nästan lite ångest av tanken på att jag shoppat igen. Någon som känner igen sig?!

 

DSC_1226Ja, lite glad är jag så klart över mina nya ränder :-). Men nu behöver jag inga nya klänningar på ett bra tag!

 

KRAM Sara

 

Comments

 1. Caroline 30 November, 2013 Reply

  Jättefin klänning Sara, allt klär dock en skönhet men denna var cool! Och jag håller med dig, framför allt blir det himla uppenbart i dagar som dessa då det är black friday här idag. En man sköt en annan på parkeringsplatsen utanför Walmart för att han råkade komma först fram till tvn de båda var ute efter. Denna konsumtionshets som råder här, och det är inte bara idag, gör mig lite äcklad och anti. Vad är det som är viktigt i livet egentligen? Sådana frågor har konverserats mycket i den Hurst-ska hushållet dessa dagar. Kram!!

 2. Lina 30 November, 2013 Reply

  Grym klänning! Vi kör i år klappar till de tre yngsta och klapplek för oss övriga! Känns bra! Men blir så klart nån klapp till mannen också!

 3. Anna Vikström 30 November, 2013 Reply

  Vilken fin klänning snäckan!!!! Vill oxå ha!!!! :-) Angående julklappar så har vi sagt i några år nu att vi (vuxna) inte vill ha några presenter utan gjorde en satsning till barn. Men i år verkar det som att det blir lite julklappar till vuxna oxå... Men där kör vi på den praktiska till exempel min kusin o hans sambo kommer att få en vattenkokare (det sa de att de behövde), så istället för att köpa 2 presenter blir det bara 1 ;-). Jag ogillar starkt att köpa onöjdigt saker bara för att man ska ge en julklapp...

 4. Anna 30 November, 2013 Reply

  Superfin klänning! Njut av den! Håller med dig om konsumtionshetsen. I år har jag "bara" fem klappar att köpa och det känns ok. För mig handlar konsumtion så mycket mer om än vad jag köper i december. En köpfri dag är ett bra initiativ (idag!). Köpstopp en annan. Vad händer med oss när vi inte "får" köpa?

 5. Pingback: En köpfri dag | livet med andra ord

  […] Idag är dagen när jag och många andra låter bli att handla. Som en total motsats till Black Friday, som tyvärr blev extra svart igår. […]

  Reply
 6. annelie 30 November, 2013 Reply

  Uuuulala! Ränder klär dej Sara! Snyggt! Sätt köpstopp, my god 21 är ju galet! Vi köper inte julklappar alls till varandra (vi vuxna) och har aldrig gjort. Jag tycker att julen är till för barnens skull men ibland så händer det att någon överraskar nån :) Och snart är den äntligen här, julen!! :)

 7. Den där klänningen var verkligen galet snygg! Helt i min smak :) . Här hemma ska vi inte byta klappar med de vuxna. Det känns skönt. Barnens mormor/morfar/farmor/farfar får något litet eftersom de köper ju massor till barnen. Men för övrigt byts inget. Eller ja, maken och jag byter ju. HIhi det blir visst en del i alla fall. Kram kram