BLOG

Smoggen över Shanghai

Den översta siffran visar dagens luftföroreningarna enligt kinesiska regeringen. Den understa visar siffrorna från den amerikanska ambassaden här i Shanghai. Vem hade du litat på?! Jag kan även tala om att WHOs gräns för vad som anses vara förorenad luft går vid 25… Här i Shanghai räknar jag det som en bra dag om värdena ligger under 100. Jag hade för övrigt tänkt ta en lång power-walk idag. Not anymore…

 

Översta bilden här är dagens utsikt, not soooo god :-). Den understa bilden visar en betydligt bättre dag i Shanghai. Jag älskar Shanghai och våra år här skulle jag inte vilja byta bort för något i världen. Men detta mina vänner är en stark anledning till varför jag aldrig skulle kunna bo här för evigt.

 

Godmorgon måndag!

Så har en ny vecka gjort antåg i Shanghai och jag sitter i salongen i lägenheten på Yongkang lu och tittar ut över ett totalt igendimmat Shanghai. Inget roligt sätt att börja en vecka på… Usch och fy för denna dåliga luft alltså!!! Jag hade en storslagen tanke på en lång prommis idag (allt för att få ut denna unge) men det blir det inte. Det sista M sa när han åkte till jobbet var “nu stannar du inne och drar upp luftrenarna på max”. Ajaj kapten!

Annars så bjuder veckan på 2 projekt, måste hitta på en massa för att få tiden att gå… Dels tänkte jag sätta tänderna i 2012 fotobok (gör en för varje år). Dels tänkte jag försöka mig på att sy ett eget babynest. Ja och förutom det ska jag ju ligga i soffan och vila upp mig och allt det där.

 

Önskar er en fin vecka!
Sara 

Comments

 1. Tina 21 January, 2013 Reply

  Uha nej ikke den bedste udsigt og sikke meget smog, men på andre tider er et vel helt fantastisk der? Rigtig fin mandag og start på ny uge (trods alt). Kram Tina/OddStyle

  • lifeinshanghai 22 January, 2013 Reply

   Ja, det är mycket här som är helt underbart och som tur är e det inte så här illa varje dag!

 2. Johanna | Tillvaron.se 21 January, 2013 Reply

  Men fy 17. Jag hade nog dessvärre litat på amerikanerna... Ha en skön dag med luftrenaren då, och lycka till med att vila och allt det där.

  • lifeinshanghai 22 January, 2013 Reply

   Ja, luften var riktgit illa igår, kineserna kom ifatt sedan och jag stannade inne nästan hela dagen :-)

 3. Nina 21 January, 2013 Reply

  Oh så trist men somsagt du får sysselsätta dig med inomhus aktiviteter :) Lycka till med babynestet, mamma sydde ett till mig & hon sa att det var lite klurigt! Blir nog en stor favorit hos bebben ;) Ha en forsatt bra dag. Kram.

  • lifeinshanghai 22 January, 2013 Reply

   Hmm, tänkte sätta tänderna i den idag. Har inte sytt på år och dar så håll tummarna :-)

 4. Monica-Gravid med nr 1 21 January, 2013 Reply

  Lyssna nu på din karl :) Åh, jag har också tänkt att sy ett eget babynest men inte fått tummen ur. Blir nog inte av om jag känner mig själv :) Ska bli spännande att se ditt! Ha en fin måndag! Kram

  • lifeinshanghai 22 January, 2013 Reply

   Jag får återkomma med review om det är lätt eller svårt :-)

 5. Nellie 21 January, 2013 Reply

  Babynest verkar vara en väldigt bra produkt, i alla fall om man vill att bebben ska sova i föräldrarnas säng. Det är en av de få saker jag skulle köpa när barn två är aktuellt (dvs inte ännu på ett tag). Det ser ju ut att vara rätt lätt, men skenet kan ju bedra... Lycka till! Kram

  • lifeinshanghai 22 January, 2013 Reply

   Ja, har även hört att den ska vara bra att ha i sängen i början då små gillar att ligga lite trångt. Får återkomma med review :-)

 6. Malin 21 January, 2013 Reply

  Shit vad läskigt att luften är så dålig, då och då!! Trist att ställa in sina planer och stanna inne.. Hoppas du har en bra dag trots allt:)

  • lifeinshanghai 22 January, 2013 Reply

   Ja det är faktiskt riktigt obehagligt. Hoppas att det vänder snart!

 7. Jeanette 22 January, 2013 Reply

  Ja, sy ett nest, de är toppen! Inte alls krångligt att sy och så användbart! Lycka till!

  • lifeinshanghai 22 January, 2013 Reply

   Skönt att höra Jeanette. Jag har inte sytt på år och dar så vi får se hur det går :-)

 8. Anna Vikström 24 January, 2013 Reply

  Babynest är helt underbar sak! Den första tiden vill bebisar ligga trångt - då det känns mer bekant o tryggt för dem. Sen är det super att ha bebisen i den både i sängen o spjälsängen. Vi använde den till Ellie va 4,5 månader, då lärde hon sig att rulla ut ur den så det funkade inte länge ;-). Lycka till!