BLOG

Smoggig lördag

Idag ligger smoggen tät över Shanghai och tro det eller ej så är det en solig dag. Syns knappt när man ser denna bilden som jag knäppte från balkongen i morse… Så även om det är runt 25 grader idag blir det inget parkhäng idag. Istället fixar M och jag våra små ärenden i omgångar så att lilla Alma får stanna hemma hos luftrenaren hela dagen. Dagar som dessa känns det så bra att vi har mindre än en månad kvar i Shanghai.

 

Så har helgen gjort entre i Shanghai, härligt härligt! Vi firade in helgen på Shanghais bästa sushi-place, Haiku igår tillsammans med Hanna och hennes C. Vi går alla och väntar på deras “lilla” prick (ni håller väl koll på henne via Hannas blogg :-)). Och även om Hanna är otroligt vacker i sin mage så förstår jag att hon ser fram emot att bli av med den. Det är lustigt det där med de sista veckorna av en gradivitet. Man går där och väntar tålmodigt i ca 8,5 månader men när de där sista veckorna känns lika långa som resten av gradiviteten. Då ska ungen lixom bara ut :-). Jag är grymt tacksam över att Alma kom 3 dagar för tidigt, jag slapp i alla fall att gå över tiden.

Idag ska jag en svän till tygmarknaden och lägga en stooor ällning hos skräddaren. Sista chansen nu innan vi flyttar. På inköpslistan står skjortor, morgonrock i siden, klänningar och några toppar. Mest kommer jag att kopiera kläder jag redan har. Det brukar bli allra bäst och dessutom är jag ju i “amningsform”, dvs bysten är lite större än normalt så det blir ju galet att sy upp kläder efter mina nuvarande mått. Några sjkortor i “amnings-size” blir det dock. Kan vara bra att ha om det kommer en bebis till någon gång.

 

Hur ser din lördag ut?

Kram Sara 

Comments

 1. Amanda 11 May, 2013 Reply

  Jag förstår precis vad du menar, jag gick över 12 dagar med Viggo och de var fruktansvärt. I slutet är längtan så galet stor! Kram!

 2. Helena 11 May, 2013 Reply

  Tack - att se den bilden hjälper litegrann! Vi har just flyttat hem från Kina till Sverige och jag saknar det mesta så otroligt mycket, men inte just luftkvaliteten...förstår att ni styr kosan mot Singapore. Lycka till!

 3. Sandra 11 May, 2013 Reply

  Ja gud ja, vad det var jobbigt att gå över tiden. Jag gick ju över totalt 15 dagar med Aston och han kom den dagen jag skulle ha blivit igångsatt. De längsta veckorna i mitt liv och jag önskar ingen den jobbiga väntan ;-) haha

 4. Nina 11 May, 2013 Reply

  Så sjukt sugen på sushi, får nog ta och beställa någon dag (vi har ett ställe här i Lidköping hihi) Ha en fortsatt trevlig dag. Kram.

 5. Ja, usch jag gick över 5 dagar bara och jag tyckte det var hemskt! :) Här hemma är det en lugn lördag.. Hela familjen ska snart åka iväg och handla sen blir det en kväll framför teven! Hoppas du har en fin lördag! KRAM!!