BLOG

Söndagsbrunch

Idag mötte vi upp några vänner på brunch, bland annat fina Ida! Jag ällde hemmagjord korv och tomat och mozarellasallad.

 

Ni vet ju vid det här laget att man brunchar i Shanghai på söndagar. Så idag så mötte vi upp några vänner på Madison för att testa deras brunch. Mitt utlåtande bli “godkänt”. Bra priser och helt ok mat, dock inte ljuvligt men kanske gjorde jag en felällning. Deras varma choklad med chilli och ingefärssmak var dock underbar!

Sedan har vi spenderat resten av söndagen i jakt på en ny lägenhet. Hyran på lägenheten på 21a våningen har gått upp med 20% och det klarar vi inte riktigt av så det blir till att leta nytt. Vi är lite sugna på att byta boende-koncept i vilket fall. Att flytta från compund till ett gammalt charmigt radhus i french concession. Och vi hittade faktiskt en pärla idag… Dock hittade vi även en grym duplex lägenhet i ett compund i närheten av där vi bor nu. Lets see vad det blir i slutändan, en flytt blir det i vilket fall. När vi letar lägeheten i Shanghai så gör vi det med hjälp av agenter. Vi ger dem vår spec-lista också kör de runt oss till olika lägenheter de tror ska passa. Sjukt smidigt måste jag säga.

Näpp, nu ska jag bättra på maken lite och sedan ska vi hem till Hanna och hennes C för en söndagmiddag. Grymt mysigt!

 

Kram Sara

Comments

 1. piccolacasa 4 March, 2012 Reply

  Mmmm den chokladen hade jag velat smaka! Och vad spännande med flytten! Vill höra allt.

  • lifeinshanghai 5 March, 2012 Reply

   Ja, den var helt ljuvlig! Och ja, det är spännande med flytt. Så fort vi kommit vidare så uppdaterar jag. Lovar :-)

 2. Anna 4 March, 2012 Reply

  Hej Sara. Det låter så mysigt med söndags brunch, önskar att jag också gjorde det oftare. Det brukar bara bli så när jag hälsar på släkten i Stockholm och det är ju super mysigt också :) Tänkt att ni ska flytta. Det har alltid varit lite coolt att vi har sett utsikten eller vardagsrummet på 21.a våningen, men förstår att med den höjningen att det inte är så roligt att bo kvar. När du skrev att ni hitta ett duplex, tänker jag genast tillbaka på filmen med samma namn och skrattar högt för mig själv. Hoppas ni hittar ett mysigt ställe, ser fram emot dem första bilderna :) Ha en go söndag och en fin start på veckan imorgon. Kram

  • lifeinshanghai 5 March, 2012 Reply

   ja, det tar emot även för mig att ge upp denna utsikten. Men just nu har vi inte så mkt val. Och istället för utsikt kan vi få en mkt större lägenhet och det har ju också sin fördelar :-) KRAM

 3. annelie berg 5 March, 2012 Reply

  Åå vad spännande att få följa en flytt (hoppas jag) Jag blir alltid så inspirerad av dina lägenhetsinlägg! :)

  • lifeinshanghai 5 March, 2012 Reply

   Vad snäll du är! Och självklart kommer bloggen att följa med :-). Kommer ju ha en hel lya att inreda, det kan ju inte låta gå obemärkt förbi!