BLOG

Söndagsutflykt på MacRitchie

DSC_2166

Om du letar efter en mysig söndagsutflykt i Singapore kan jag varmt rekommendera naturresarvatet MacRitchie!

DSC_2144

Här finns vandringsleder som är upp till 17km långa (perfekta att löpträna i) och då de ligger antingen i djungel eller precis vid en sjö så bjuder MacRitchie på svala(re) temperaturer. 

DSC_2168DSC_2158

Vi hade med oss Alma och valde därför 5km rundan. Vagn funkar inte så Alma fick gå eller bli buren. Jag hade med mig en ergobaby (babybjörn för större barn som funkar på ryggen) men den vägrade så klart Alma så det var axlarna som gällde. Så trots att vi bara gick 5km blev det lite träning för M och mig :-).

DSC_2152DSC_2164

Bäst enligt M och mig var naturupplevelsen och träningen. Bäst enligt Alma var alla apor som härjade längst vandringlederna (var försiktig, de är aggresiva).

 

När jag var liten var söndagsutflykter en stor grej, nu förstår jag varför :-). Det är grymt att komma ut i naturen och hitta på något hela familjen, så söndagsutflykt är något vi försöker få till även hos familjen W. Det fina med Singapore är att alternativen är många, till skillnad från Shanghai där naturen var allt annat än lättilgänglig (den fanns inte). 

För någon helg sedan var vi alltså i MacRitchie och vi rekommenderar detta ställe varmt. Denna helgen är jag sugen på att ta mig ner till havet, kanske blir det en cykelutflykt längst stranden här på East Coast. Vad står på din söndags-agenda?

 

KRAM Sara

Comments

 1. pilla 28 September, 2014 Reply

  Inte helt fel med söndagsutflykt. Jag hade min utflykt igår på Lidingöloppet så det blir hushållssysslor och hälsa på brorsan idag för min del.

 2. Sara (skutevik) 28 September, 2014 Reply

  Det ser underbart ut! Kan sakna såna platser här i öknen. Här är det "måndag" i dag, arbets-/skolveckan är sön-tor, så detär full fart med vardagsfix efter helgen. Kram från Sara i Dubai

 3. ♥ just me 28 September, 2014 Reply

  Så himla mysigt med familjeutflykter! När barnen blir stora som mina är det bara lov vi hinner med sånt på tyvärr, sonen går på skola i annan del av sverige och tävlar varje helg och lilltjejen har sina aktiviteter.. så vi satsar på loven ;) Önskar dig en fortsatt underbar helg KRAM Sanna

 4. fröken L 28 September, 2014 Reply

  Visst är det underbart med söndagsutflykter. Det gjorde vi alltid när jag var liten. Vilket mysigt ställe! Hoppas du får en mysig vecka! Kram Linda