BLOG

Söta barndomsvibbar

Förra helgen bakade jag chokladbollar, ni vet sånna man åt när man var liten. Hjälp vad gott det var! Och det värsta? Hälften ligger fortfarande kvar i kylskåpet och viskar “ät upp mig” varje gång jag går förbi. Mitt chokaldboll-tips är föresten att köra smeten i mixern innan man börjar rulla, då får de en slätare konsistens och blir mer lika choklad-bollarna man köper på kondis.

 

Idag är en sådan dag. När jag vakande med ett sådant enormt sug efter något sött. Jag skulle vilja påstå att precis vad som helst hade gått bra just nu, bara det innehåller en chockerande mängd socker och fett. Är det kanske ett av de berömda gravid-cravingsen som gett sig till känna? Eller har det med att göra att jag ämt mig för att jag inte får (jag äter inte onyttigheter på vardagar)? Jobbigt är det i vilket fall och jag efterlyser tips på hur man håller tassarna borta från onyttigheter!!!

 

Tips någon?
Sara 

Comments

 1. Johanna B 22 November, 2012 Reply

  Jag har hört tipset att gå och borsta tänderna när man blir sötsugen =) Har inte provat det själv, men det sägs att tandorstsmaken tar bort suget att äta ngt. Man har ju iof råkat göra misstaget att tex äta en macka med kaviar direkt efter tandborstn och det är ngt jag aldrig kommer göra igen så länge jag lever...;) Så det tipset kanske kan funka=) Kram Johanna

  • lifeinshanghai 24 November, 2012 Reply

   Tål att testas! Har dock testat med choklad en gång. tyvärr funkade det rätt bra. choklad och mint smälter lixom samman fint :-)

 2. Christine&Paris 22 November, 2012 Reply

  Hehe, sorry ;) Åh chokladbollar ska jag göra någon dag! I morgon ska här bakas lussebullar med en kompis. Hon skulle dessutom förbi svenska affären och köpa julmust. Lite julsånger på det och det blir en toppenkväll!

  • lifeinshanghai 24 November, 2012 Reply

   Muuuuums!!!!! Jag längtar så efter lussebullar!!! Nästa hel.g hade jag tänkt ladda upp för storbak!

 3. Charlotte 23 November, 2012 Reply

  För min del finns det två sätt, ett bra och ett mindre bra. Antingen brukar jag äta mat med något sött till, t.ex. dricker juice, blandar i russin i maten, äter en frukt efter eller något annat. Med en mätt mage + något sött försvinner inte sötsuget men det blir mer kontrollerbart. Eller så äter jag en lättare rätt och vräker därefter i mig sötsaker och tänker att det jämnar ut sig i det långa loppet haha :-)

  • lifeinshanghai 24 November, 2012 Reply

   Som sagt, jag tror på alternativ 2 just nu. Det första verkar inte hjälpa... :-)

 4. annelie 23 November, 2012 Reply

  Sara jag är ledsen men sanningen är den att det GÅR INTE att hålla sej borta från de söta och goda. Jag börjar tro att man måste få i sej en viss mängd för att hålla humöret på topp :) "ååååå nej..." (",)

  • lifeinshanghai 24 November, 2012 Reply

   Hahaha, ja du har nog rätt!!! Försököer hålla mig till en dag i veckan iaf. Men det är inte utan att koppla in järnviljan!

 5. Pernilla 23 November, 2012 Reply

  Jag har också en hög chokladbollar som vill bli uppätna. VÄLDIGT svårt att låta bli när man pimplar kaffe dagarna långa...;-)

 6. Karin ånell 24 November, 2012 Reply

  Tråkigt som tusan men prova o ät fet nyttig mat ( bebben växer nog extra nu o du behöver mer) . Typ massa lax o avokado. Hjälper mot fet-suget men mot sockret har jag inget tips mer än de tidigare...bara vräk o hoppas det är borta imorgon;) Kramen

  • lifeinshanghai 24 November, 2012 Reply

   Tack för tipset vännen. Kan säkert vara så att den lilla växer lite extra just nu. Ska testa att proppa i mig advokado :-)

 7. Frida 24 November, 2012 Reply

  Ett tips som jag brukar köra på är att ha färdiga grönsaksstavar av ex morot och selleri i kylen. Om det är lika lättillgängligt som typ godis eller kakor tycker jag det är lättare att välja ett nyttigare alternativ :)

  • lifeinshanghai 24 November, 2012 Reply

   Jag kör hårt på clementiner. det tycker jag funkar de med. till en viss gräns dock, sedan är det bara the real stuff som gäller :-)