BLOG

Tålamodsprövning

20121227-215234.jpg
Dagens lunch, en typisk kinesisk sådan med över tio olika rätter som alla delar på. Idag bjöds vi på bland annat fiskhuvud-soppa.

Ojojoj vad jag har blivit ompysslad idag. Det här med gravida kvinnor och kineser är ett fenomen i sig. Dagen började med att min chef tyckte att jag skulle stanna hemma då det regnat idag, not safe for you sa hon. Fick aldrig riktigt klart för mig vad det var med regnet som gjorde en hotellövernattning osäker. Sedan jag insisterat på att jag nog skulle klara att hänga med har det bara fortsatt. Har blivit varnad för trappsteg, hala golv, blivit tillsagd att gå långsamt och hålla i trappstången. Så fort jag tagit ett steg har någon tagit min väska, en annan hållt ett paraply ovan mitt huvud och en tredje tagit ett fast armkroksgrepp och lett mig framåt. Det har öppnats dörrar, specialällts juicer och ojats över det faktum att jag inte ligger ner och vilar. Jag vet ju att de bara menar väl men jag ska erkänna att mitt tålamod prövats idag. Jag är gravid, inte handikappad :-). Skönt var dock att jag fick ett enkelrum (oxå eftersom jag är på smällen) och kunde avsluta kvällen med ett bad i det vackra badkaret.

Hur har din dag varit min vän?

Kram Sara

Comments

 1. Hanna 27 December, 2012 Reply

  Haha! Tur att det inte är så långt kvar nu då ;) Njut av Sheshan! Snart är det helg igen, kram!

 2. Sandra 27 December, 2012 Reply

  Haha, ja det kan ju bli för mycket av vänligheten också ;-) Det får mig att tänka på hur många här hemma som ifrågasatte att jag valde att sluta jobba tre veckor innan BF. SÅ lång tid före - vad ska du gööööra? Jag ville ju få ta hand om mig själv och inte behöva tänka på något innan vår lille pöjk anlände. Nu tog det visserligen fem veckor eftersom han trivdes så bra i magen men jag ångrar inte en sekund att jag slutade jobba när jag gjorde.

  • lifeinshanghai 29 December, 2012 Reply

   Ja håller med. Även om jag tycker att kineserna är överdrivit daltiga med gravida så tycker jag att vi är för tuffa i Svierge. Det ÄR tufft att vara gravid och man har verkligen inte samma energi eller förutsättningar som vanligt. Hade jag haft en svensk mammaledighet med så pass många dagar hade jag slutat jobba redan nu. Nu har jag så få dagar att jag vill ha så många som möjligt efter att barnet kommer så jobbar till 2 veckor innan BF. Men det är en utmaning.

 3. Monica-Gravid med nr 1 28 December, 2012 Reply

  Haha! Roliga kineser :) Kan väl kanske bli liiite jobbigt i längden :D Men ändå gulligt av dom att vara så omtänksamma. Min dag har varit bra, trots ett monsterpass på jobbet. Kram ♥

  • lifeinshanghai 29 December, 2012 Reply

   Ja, de vill ju bara väl men lite påfrestande blir det mellan varven.

 4. caroline 28 December, 2012 Reply

  Hihi sådana omtänksamma kollegor! Här brottas jag med en dunderförkylning och vill helst ligga hemma. Men idag ska vi ut i svenskbygderna i Minnesota, med start i Mora med världens största dalahäst. Kram

  • lifeinshanghai 29 December, 2012 Reply

   Åh stackare, hoppas att förkylningen ger med sig snart! Kram

 5. Charlotte 28 December, 2012 Reply

  Hade önskat mig sådan ompyssling nu när jag är förkyld... Men lite rea-shopping piggade också upp (tyvärr kvicknade även febern till). Det är bara att hålla ut, snart är det över!

  • lifeinshanghai 29 December, 2012 Reply

   Ja, det är det där trixet med "lagom" uppassning. För jag har inget emot att bli lite daltad med :-). Hoppas att du mår bättre nu! Hittade du ngt fint på rean vännen? KRAM