BLOG

Tygmarkanden

Jag var ju på tygmarknaden igår för att sy upp massa kläder. Tygmarknaden är ett hysteriskt ställe och man går lätt lite overboard där, vilket för oss har resulterat i mååånga felköp… Men det går även att göra riktigt bra fynd. Igår hade jag en stark plan på vad som skulle göras och jag tror att det kommer bli super. Tygmarkanden finns på Luijabang Lu 399.

 

Många har frågat om jag kan rekommendera några skräddare där men egentligen vet jag inte om jag hittat några som är bättre än andra. Går mest tillbaka av gammal vana :-). Men skjortor äller jag i shop 371 och igår hittade jag ett väldigt trevlig ställe med silkesplagg där jag ällde en klänning, shop 360.

 

Sitter och går igenom mina inköp från gårdagens besök på tygmarkanden och känner mig lite stolt. Gjorde inga galna impulsköp utan tänkte noga igenom varje grej jag ällde och det är så det brular bli bäst på tygmarkanden. Så nästa helg kan jag åka tillbaka och hämta em klänning, några skjortor, en tunika och en morgonrock. Spännande :-).  Fick även tag på en en hel drös fina halsband igår, de säljs på gatan utanför tygmarkanden. Vill ni se?! I så fall visar jag er imorrn 🙂

Annars så är det faktiskt mors dag i Kina idag och även om det inte är den “riktiga” så är det dock min första mors dag :-). M har bokat in oss på ett av mina favvoställen för brunch (Cuivre) för att fira lite och det ska bli så nice att komma dit iaf en gång till innan vi flyttar. Vi får sällskap av en mamma till samt en blivande mamma och deras män. Trevligt trevligt.

 

Kram på er!
Sara 

Comments

  1. Ja, jag vill se!! :) Vill gärna se kläderna när du har fått dom också :) Ha en fin morsdag nu och hoppas du blir uppvaktad ordentligt :) Kram!!

  2. Johanna 12 May, 2013 Reply

    Vill gärna se halsbanden du fyndade, spännande! Får man fråga vad prisnivån är för skjortor samt morgonrock? Jag är också i Shanghai och börjar bli sugen på att sy upp lite kläder, men är osäker på hur mycket man prutar på just tygmarknaden. När jag var där och spanade lät alla priser jag fick höra mycket höga. Och förresten, som ny Shanghai-bo uppskattar jag verkligen din blogg! Har fått många användbara tips härifrån =)

    • lifeinshanghai 13 May, 2013 Reply

      Hej Johanna! Jag tyckte att det var lite svårt (omöjligt) att pruta på vissa ställen men inte på alla. Priset beror ofta på vilket tyg man använder, siden är ofta dyrare tex. Jag betalade 120kr för skjortor i bomull, 325 för morgonrock (i genomsklinligt silke tror jag att det är). Kul att du gillar min blogg :-)

  3. Tack för hållna tummar! Tyvärr verkar det inte vara en ny rutin att sova på natten, då natten till idag blev lika dålig som förr.... me jag hoppas han lärde sig något och kanske sover bättre snart igen :)