BLOG

Upp och hoppa

DSC_0343

Här börjar jag mina dagar, i en IKEA säng på 18e våningen med utsikt över Singapore.

DSC_0339

Och här börjar Alma sina dagar. De senaste dagarna har hon vaknat vid fem-tiden, hua! Idag var det dock inte förrän framåt sex snåret som vi hörde henne ligga och gapskratta åt sig själv. Framsteg!

 

Är det så att man alltid vill göra om lite på hösten? Jag går i alla fall och funderar på om det inte är dax för en liten makeover hemma i lägenheten på 18e våningen. Det var faktiskt länge sedan jag ens flyttade runt en liten prynadsak här hemma. Just nu är det sovrummet som pockar på min uppmärksamhet, kanske borde vi ha ett överkast ändå… Och kanske borde vi hänga något ovanför sängen. Och prynadskuddarna vi har är jag ju egentligen inte alls nöjd med. Just nu känns vårt lilla krypin lite för sterilt och i behov av lite mys-piff. Samtidigt brottas jag ju hela tiden med ambitionen att inte handla handla handla. Konsumtion och onödigt shoppande ger mig lite miljö-och-penga-ångest. Jag BEHÖVER ju inte ett nytt överkast, vi har klarat oss ypperligt utan något de senaste 7 åren, och frågan är om jag blir LYCKLIGARE av att köpa ett nytt… Där har ni mina tankar denna onsdagsmorgon, hur går dina?

 

KRAM Sara

Comments

 1. Sara 17 September, 2014 Reply

  Hör igenkännings faktor här! Det är något som händer när man kommer tillbaka efter sommaren, man vill ändra och fixa. Men samtidigt ställer jag mig också frågan om jag "behöver" den där kudden eller ljuslyktan när man ser något fint i en butik. Önskar dig en fin dag! Kram från Sara i Dubai

  • Bucky 25 December, 2016 Reply

   i can;t see brooke as being anything but the Starscream for whatever grifa/upctoon she’s in. always thinks her way is better and complains when someone tries something different and tries to convince anyone around (when the boss isn;t there) that she should be in charge. but is too scared of the boss to ever actually just try to take it one on one

 2. Malin-Mamma och änglamamma 17 September, 2014 Reply

  Lite så tänker jag med! Var i Täby C idag och strosade, kollade på en ny lampskärm till en lampa hemma, men kom fram till att jag nog flyttar på lampan och ställer den där den nuvarande lampskärmen passar in, spar lite pengar. Hag tycker att man kan komma ganska långt med att flytta runt lite hemma, ta fram sånt ur skåpen man har haft undanstoppat ett tag. Alltså häftigt sovrum! :O Tappar hakan lite här hemma ;) Vågar du stå närmast fönstret? :)

 3. pilla 17 September, 2014 Reply

  Ett överkast piggar alltid upp! Mina tankar denna dag har mest varit på icke fungerande ny jobbdator.

 4. Anna 18 September, 2014 Reply

  Jag är också sugen på ett (nytt) överkast (trots att jag sällan använder det jag har...) men annars håller jag med Malin. Man kommer långt med att flytta runt på saker och ta fram det som har varit undanstoppat. Åtminstone om det främst är förändring man längtar efter.

 5. Linda K - Hemma hos Klintons 21 September, 2014 Reply

  Helt underbar utsikt! Ja visst känner man för att göra om såhär på höstkanten. Jag har också flera på projekt som pockar på min uppmärksamhet. Hoppas allt är bra med dig fina. kram kram

  • Mattingly 25 December, 2016 Reply

   Yeah that's what I'm talking about banb--yice work!

 6. Peppe 22 September, 2014 Reply

  Känner igen tankarna kring shopping, under de år jag spenderat som Expat så blir det lätt mer Shopping än vad det blir hemma i Sverige. När man i te har något att göra så är det lätt att man bara tar en tur på stan som sen resulterar i att man kommer hem med ett gäng påsar. Försöker kämpa emot....