BLOG

Visa magen

Ni är ett gäng som bett mig att visa magen, så här kommer den! Min “lilla” mage i vecka 29 (6,5 månad för er som inte varit preggo innan och som inte är vana vid att räkna veckor).

 

GODMORGON!

Så var det månag igen och jag kan inte låta bli att fundera över var veckorna tar vägen egentligen. Swisch, swisch säger det och så står redan en ny vecka framför oss. Galet!

För oss är detta veckan då vår föräldrarkurs börjar. På onsdagkväll ska vi på första lektionen av sex och lära oss allt om förlossningar, andning, amning och små knyten. Det är med skräckblandad förtjusning vi kommer att gå dit, M och jag. Tror att vi båda just nu är inne i en fas då vi dels längtar ihjäl oss efter vårt lilla troll, dels är lite halft panikslagna och undrar var tusan vi gett oss in på. Jag älskar små bebisar, men att ha en hemma 24 timmar om dygnet, hjälp alltså! Jag behöver nog lära mig att andas djupt helt enkelt :-).

Nä vänner, i vanlig ordning går klockan lite snabbare än vad jag tänkt och det är hög tid för mig att äta upp min tallrik gröt (med blåbär idag, mums), hoppa in i en taxi och bege mig till jobbet.

Önskar er en fin start på veckan!
Sara 

Comments

 1. Sandra 12 November, 2012 Reply

  Så fin liten mage! :) Vi längtar ihjäl oss efter vårt knyte som kan komma när som helst, men precis som du säger så är det lite med skräckblandad förtjusning, jag tror det hör till. Allt är ju så nytt och hela livet förändras!

 2. Lisa 12 November, 2012 Reply

  Jätte fin mage Sara, du är så vacker så :) Det är helt naturligt att känna så, det gjorde vi flera gånger. Det är så stort, man sätter ett liv till världen som du ska vägleda och skydda, ja det var sjukt skrämmande för mig. Men när lille plutt kommer så känns allt så naturligt och man får uppleva känslor man aldrig tidigare känt. Kram kram

  • lifeinshanghai 14 November, 2012 Reply

   Tack för dina söta ord! Antar att de flesta blivande förälrar känner just denna skräckblandade förtjusning. Egentligen vore det ju konstigt annars!

 3. Caroline 12 November, 2012 Reply

  Härligt! Spännande med kurs. Fast förstår att ni är lite smått skräckslagna, det hade jag också varit. ;) Men det är ju fantastiskt spännande och saker och ting faller säkert på plats allt eftersom! Stor kram från höst-Sverige

  • lifeinshanghai 14 November, 2012 Reply

   Haha, ja det är ingen liten förändring man står inför. Att flytta till Shanghai kan slänga sig i väggen lixom för det är ju inte så att man kan välja att återgå till livet utan barn när ungen väl är ute. Men det ska nog bli bra, längtar ju grymt mkt oxå. stor kram!

 4. Linn 12 November, 2012 Reply

  Nu är det svårt att dölja magen, misstänker jag! ;-) Kan förstås inte riktigt sätta mig in i känslan men ändå på något sätt ana. Vilken omställning att gå från två till tre. Ni blir en familj - för resten av livet.

 5. Anna 13 November, 2012 Reply

  Fin mage! Alltid så fint med gravidmagar på andra, men på mig själv kände jag inte riktigt så. Förstår din känsla, skrämmande emellanåt, men när nu har er skatt hos er är de det mest självklara i hela världen<3

  • lifeinshanghai 14 November, 2012 Reply

   jag känner precis samma sak. gravidmagar är jättefint på andra men kjag känner mig mest tjock och klumpig.

 6. Johanna B 13 November, 2012 Reply

  Såå fin du är!! Hoppas allt är bra med er och den lille! Lite sent ute...Men stort grattis till trea-nollan!! Kramkram! Johanna