BLOG

Yogatips

cats

Jag har lite hatkärlek till denna pose, gillar den inte alls när jag gör den. Men känslan i kroppen efteråt är svårslagen! Btw, att ta foto när man yogar är inte alls dumt, här ser jag tex att jag har lite att arbeta på. Tanken är att armarna ska gå längst med öronen och sedan ner på golvet, inte ner framför ansiktet.

 

Jag har förstått att ni är ett gäng som gillar yoga-bilder. Så bra för det gör jag med :-). Jag har även fått flera frågor om hur jag började yoga och hur man ska bära sig åt om man vill testa. Så jag tänkte ta och berätta om min yogaresa. Vem vet, kanske kan jag inspirera någon.

Jag började yoga på ett helt vanligt gym, Gerdahallen i Lund. De flesta gym idag erbjuder faktiskt yoga och det var precis så jag började. Det tog kanske ett år, lite mer kanske, sedan var jag hooked. Så nej, det var inte kärlek vid första ögonkastet, det tog ett tag innan jag blev yogabiten på riktigt. Men när jag började yoga allt oftare så tog det inte så lång tid tills jag sökte mig till yogastudior och yogakurser runt om i Skåne (och Australien där jag pluggade en termin). Samtidigt började jag att yoga hemma. Och nu, ca 10 år sedan jag stod på en yogamatta för första gången har jag gått en instruktörsutbildning, jobbat som yogainstruktör i 2 år, yogat med instruktörer från hela världen och testat allt från bikram, till poweryoga, till meditation :-).

Jag yogar mer eller mindre i perioder men aldrig slutat helt. Det kan jag nog inte :-). Allra mest gillar jag poweryoga, den form som finns på de flesta gym. För dig som vill börja yoga rekommenderar jag dig att leta upp någonstans där du kan gå på lärarledda klasser. Det behövs i början! Här har du några tips från mig 🙂

 • Gerdahallen i Lund. Stället där jag själv började yoga, har gått min yogainstruktörs-utbildning och självarbetat som yogainstruktör. Anna Lindhs klasser är helt underbara, testa dem! Själv ska jag förhoppningsvis äntligen få yoga med Anna igen på ett av hennes retreats i sommar :-).
 • Shanti yoga i Helsingborg. En yogastudio för helt vanliga “kylskåps” människor, eller yogagalningar som jag. Här har jag yogat tillsammans med min mamma, underbart!
 • Y-plus i Shanghai. Här finns alla typer av yoga och instruktörer från hela världen. Dock är klassernas kvalite väldigt beroende på instruktör. Instruktörer jag gillar är Pablo, Fela, Caitlin och Raphael.

När det gäller yogastudior och Singapore får jag lov att återkomma. Håller på att utforska i detta nu 🙂

 

KRAM Sara

 

Comments

 1. Freedomtravel 24 November, 2013 Reply

  Cool bild! Vi kör träningsprogrammet Tapout XT och ett av de 12 olika passen ör yoga. Eller tapout-versionen av yoga kanske. Bra som komplement tycker jag, men svårt.

 2. Johanna Wahlberg 24 November, 2013 Reply

  Efter att ha läst din blogg nu ikväll inser jag att jag åtminstone borde testa på yoga några gånger. Jag vill oxå vara stark och smidig! Är så fruktansvärt stel i min kropp! Ska "bara" ta det där steget in på ett yoga-pass...

 3. Amanda 24 November, 2013 Reply

  Jaa! Fler yoga-bilder! Urkul och dessutom så himla sött med Alma krypandes!:-) Kram

 4. Linn 25 November, 2013 Reply

  Du är en sann inspirationskälla! Jag ska ta ett lugnt pass på mattan nu ikväll, har varit lite småkrasslig och känner mest bara för att sträcka ut mig lite. Kul att läsa om din yogaresa. Det tog ett tag för mig att fastna också, det var först när jag hittade rätt lärare (rätt för mig) som poletten trillade jag ner. Så här har jag skrivit om min yogaresa: http://lyckoland.blogg.se/2012/august/my-yoga-journey.html

 5. Linn 25 November, 2013 Reply

  Och galet snygg är du också, btw :-)

 6. Eva 26 November, 2013 Reply

  Åh, vilken vacker bild på dig Sara! Blir lite sugen på att testa detdär med yoga. Nu finns ju tiden... Ska bara bli av med min lunginflammation först så ska jag våga yoga sen. Kram till dig och fina familjen.

 7. Jenny von Olofsson 26 November, 2013 Reply

  Fina bilder, gillar det verkligen. Hmm nu får du mig att vilja prova på Yoga igen. Det var väldigt länge sedan jag gjorde något sånt men jag finner det väldigt avslappnade men också bra träning. Ska ge mig på den pose redan nu, för det är som du säger, det känns bra efteråt :D